Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Advertorial

Woning verduurzamen met kunststof kozijnen

Woningen in ons land worden in hoog tempo verduurzaamd. Onder meer de energiecrisis maar ook de energietransitie zetten woningcorporaties en particuliere woningeigenaren ertoe aan woningen energiezuiniger te laten zijn, en mogelijk zelf duurzame energie op te laten wekken. De eerste stap in het energiezuiniger maken van een woning is betere isolatie. Vooral isolatie van gevels, dak en vloer krijgen hierbij veel aandacht. Vergeet echter ook de ramen niet, en laat oude raamkozijnen met enkel of dubbel glas vervangen door kunststof kozijnen met isolatieglas.


© Freepik.com

Duurzaam en onderhoudsvriendelijk
Kunststof kozijnen winnen steeds meer aan populariteit vanwege hun vele voordelen. De grootste voordelen ervan zijn hun duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid. Ze zijn bestand tegen weersinvloeden zoals regen, wind en UV-straling en hebben een lange levensduur. En vergen nauwelijks onderhoud, aangezien ze niet hoeven te worden geschilderd of behandeld zoals houten kozijnen. Daarnaast bieden ze uitstekende isolatie, zowel thermisch als akoestisch. Dit kan leiden tot lagere energiekosten en een comfortabeler binnenklimaat. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in diverse kleuren en stijlen. Dat maakt ze geschikt voor verschillende woningtypes.

…. En ook nog eens mooi!
Dit laatste is iets dat zeker nog niet iedereen weet. Kunststof kozijnen hebben namelijk als het gaat om uitstraling last van een (inmiddels achterhaald) slecht imago. Waar kunststof kozijnen vroeger bekend stonden om hun standaard witte kleur, zijn ze tegenwoordig verkrijgbaar in diverse stijlen, kleuren en afwerkingen. Dit biedt uitgebreide opties om ze aan te passen aan de architectuur van je woning.

Voor moderne woningen zijn strakke, antraciet- of zwartkleurige kozijnen vaak populair, omdat ze een minimalistische, eigentijdse uitstraling geven. Dit past goed bij woningen met grote raampartijen en een industrieel design. Houtlook-afwerkingen zijn daarentegen ideaal voor klassieke of landelijke woningen. Deze kunststof kozijnen bootsen de warme, authentieke uitstraling van hout na zonder het onderhoud dat echte houten kozijnen vereisen. Voor huizen met een traditioneel of rustiek karakter kunnen wit- of crèmekleurige kunststof kozijnen een tijdloze en elegante uitstraling geven.

Meer inspiratie opdoen? Hier vind je alle mogelijkheden van kunststof kozijnen.

Toepasbaar in vele soorten ramen
Kunststof kozijnen kunnen in allerlei ramen geplaatst worden. Denk aan vaste ramen, draaikiep ramen, valramen of klepramen. Dankzij de brede keuze aan stijlen en kleuren zijn kunststof kozijnen geschikt voor vrijwel elke woonstijl. Of het nu gaat om strakke nieuwbouwprojecten of het verduurzamen van een authentieke jaren-30 woningen. Hierdoor kunnen woningeigenaren de uitstraling van een woning behouden of versterken, terwijl ze tegelijkertijd profiteren van de praktische voordelen van kunststof kozijnen.

Publicatiedatum: