Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ook de 13 aanwezige interieurzaken delen in de malaise

'Overdekte woonmall Megastores in Den Haag ziet er troosteloos uit'

De Megastores in Den Haag, ooit een populaire woonmall, heeft te maken met ernstige leegstand en een dalend aantal bezoekers. Tijdens meerdere bezoeken van de redactie van het Algemeen Dagblad (AD) was het beeld hetzelfde: het winkelcentrum is grotendeels verlaten. De bovenste verdiepingen staan bijna volledig leeg en er zijn incidenten op het parkeerdek, zoals de recente brand van een scooter.

De Megastores werd in 2000 geopend met de ambitie om een soort Amerikaanse mall te worden, maar inmiddels zijn veel winkels vertrokken en is de sfeer troosteloos. Ook een groep interieurzaken is er te vinden, met onder andere: Beter Bed, Beddenreus, Decor Wonen, Haco Wonen en Slapen, Hoogenboezem, KeukenConcurrent, Kwantum, Roobol, Sanidirect, Seats and Sofas, Swiss Sense, Woonenzo en Woonpassie. Veel ondernemers hebben te maken met een fors teruggelopen omzet en onzekerheid over de toekomst.



De huidige eigenaren, ontwikkelaars COD en Amvest, hebben plannen om de Megastores te herontwikkelen tot een wijkcentrum met een mix van winkels, woningen en recreatieve voorzieningen. Deze plannen hebben echter vertraging opgelopen omdat de gemeentelijke ontwikkelstrategie nog in de maak is. De bouw zou op zijn vroegst in 2026 kunnen beginnen.

Volgens experts zoals emeritus hoogleraar eMarketing Cor Molenaar is het concept van grote woonmalls achterhaald, mede door de opkomst van online winkelen en veranderende winkelgewoonten. De toekomst van de Megastores hangt nu af van de uitwerking van de nieuwe plannen en de medewerking van de gemeente. Tot die tijd blijft het complex worstelen met leegstand en een gebrek aan bezoekers.



Bron: AD

Meer informatie:
Megastores Den Haag
Van der Kunstraat 123
2521 CD Den Haag
[email protected]
www.megastoresdenhaag.nl

Publicatiedatum: