Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Schoonmaakpionier maakt statement op DDW met met The Rewear Chair

Wie kent het niet, de stoel met kleding, de berg met kleren op de grond of een apart plankje in je kast om outfits te bewaren die niet helemaal vies, maar ook niet helemaal schoon zijn? Wellicht vind je het een rommelige gewoonte, maar schoonmaakpionier Ecover vindt dat je trots mag zijn op jouw eigen 'chairdrobe'. We wassen namelijk veel te vaak en dit schaadt het milieu. Daarom maken zij op Dutch Design Week een statement met een eerbetoon aan deze 'chairdrobe'. Samen met Uncommon Creative Studio introduceren ze The Rewear Chair. Een stijlvol, duurzaam meubelstuk dat is ontworpen om de ecologische voetafdruk van het overmatig wassen van kleding te verkleinen. Het is inklapbaar, bestaat uit 100% duurzame materialen en kan tot een week aan kleding luchten.



Na outfit repeating is minder wassen de trend
We hebben ons er vast allemaal schuldig aan gemaakt dat we te snel kleding in de was gooien of zelfs voor een paar items al een (korte) was draaien. We wassen gewoonweg veel te vaak en dit is niet alleen schadelijk voor de planeet, maar ook voor je kleding. Door overmatig wassen slijten, krimpen en verbleken je items sneller.

Het goede nieuws? Maar liefst 70% van de wassende Nederlanders geven aan bereid te zijn om hun wasgewoontes aan te passen om hun impact op het milieu te verminderen*. Ecover ziet dit als een kans om wassen niet alleen milieuvriendelijker, maar ook slimmer te maken. Was met de juiste hoeveelheid wasmiddel, op lage temperatuur én gebruik ecologische producten zoals de nieuwe Ecover wascapsules. Maar de eenvoudigste stap richting duurzaamheid? Minder wassen.

Dat bespaart water, energie en verlengt de levensduur van je kleding. Het is tijd om dit net zo normaal te maken als outfit repeating, een trend die we gelukkig steeds vaker zien. Door vaker kleren op je stoel of op de grond te gooien in plaats van in de wasmand, maak je niet alleen een bewuste keuze voor het milieu, maar ook voor je garderobe. Duurzaam hoeft niet moeilijk te zijn.

De statementstoel op Dutch Design Week
Van 19 oktober t/m 27 oktober is The Rewear Chair te zien op Dutch Design Week in Eindhoven, een week waar grensverleggende ideeën worden gepresenteerd op het snijvlak van creativiteit en innovatie. Met The Rewear Chair willen Ecover en Uncommon Creative Studio van onze rommelige gewoonte een leuke, interactieve en zintuigelijke ervaring maken. Het moedigt ons aan om bewuster na te denken over onze wasgewoontes.

Het stijlvolle, duurzame meubelstuk is met de hand gemaakt in Dorset van 100% duurzame materialen: omgewaaid cederhout (dat van nature een verfrissende werking heeft), aangevuld met hergebruikt essenhout en natuurlijke bijenwas. De armen kunnen open en uitgeschoven worden om een hele week aan kleding te luchten. De stoel kan daardoor in een kleinere of grotere vorm worden gebruikt, afhankelijk van de hoeveelheid kleding en de ruimte waarin hij staat.

* Online onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX in opdracht van Ecover tussen 8 en 15 maart 2024 bij 1000 Nederlanders representatief op geslacht, leeftijd en diploma.

Meer informatie:
Ecover
www.ecover.com

Publicatiedatum: