Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Leertechnieken achter collecties cierre1972

Cierre1972 combineert traditioneel vakmanschap met moderne technologie om lederen producten van hoge kwaliteit te creëren, met veel aandacht voor detail en design. Het merk, dat bekend staat om zijn label "Made in Italy", legt de nadruk op een evenwicht tussen esthetiek en functionaliteit en produceert artikelen die een tijdloze aantrekkingskracht moeten hebben.

De materiaalkeuze speelt ook een fundamentele rol. Leer, de trots van het bedrijf, wordt vanaf de selectie met respect behandeld. Elk leer heeft een verhaal te vertellen en het merk weet de essentie ervan te versterken met de bekwaamheid en passie van hun hoogopgeleide ambachtslieden en met het gebruik van professionele machines. Looien, polijsten, naaien met meer dan 300 kleuren en meer dan 15 beschikbare variëteiten opgeslagen in hun magazijn, kan het merk aan elke vraag van de markt voldoen.

Er worden verschillende soorten teelt uitgevoerd naargelang de verschillende behoeften en soorten producten. Met name voor de 2024 collectie wordt de lederen bekleding gekoppeld aan een speciale "cuoio effect" techniek. Eerst wordt het leer uitgedund om de dikte te verminderen en de kwaliteit van het eindproduct te garanderen. Elke snede wordt vervolgens grondig geïnspecteerd met een kaliber om de uniformiteit en gaafheid van het oppervlak te garanderen. Met speciale machines polijst een ambachtsman de randen en daarna wordt het leer gestikt met even gespecialiseerde machines onder toezicht van een ervaren arbeider om de kwaliteit te garanderen. Het lakken van de randen is ook zeer delicaat en wordt uitgevoerd met een speciale machine of volledig met de hand.

Het uiteindelijke effect is te zien in de op maat gemaakte hoes van het nieuwe bed Vogue Cuoio, ontworpen door Stefano Conficconi, met zijn discrete maar krachtige charme door het met zacht leer beklede hoofdeinde en de minimale essentie van de basis. Op dezelfde manier zijn de Helix salontafels met een glazen blad - in extra heldere of bronzen afwerking - voorzien van een metalen onderstel ook bedekt met leer met "cuoio effect", verkrijgbaar in Soffio, Setanil en Natural Velour.

Het vakmanschap van cierre1972, dat van ambachtelijke lederwaren een onderscheidend teken van uitmuntendheid heeft gemaakt, komt ook tot uiting in een andere unieke techniek: een echt "lederweefsel" dat wordt gemaakt door stroken (die al gepolijst zijn door de bovenstaande stappen) handmatig met elkaar te verweven volgens een nauwkeurig patroon. Een verfijnde vervaardiging die ook het nieuwe Jared bed van Maurizio Manzoni verrijkt met verweven leer in "cuoio" afwerking, verkrijgbaar in Soffio, Setanil en Natural Velour.

Hetzelfde vakmanschap verfraait Dama, ook van Maurizio Manzoni, "manden" die, door een combinatie van materialen, comfortabele poefs of containers worden, afgesloten door houten of travertijnen oppervlakken.

Meer informatie:
cierre1972
[email protected]
www.cierreimbottiti.com

Publicatiedatum: