Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Paola Lenti opent flagshipstore in Milaan

Paola Lenti opent in Milaan haar eerste eigen flagshipstore, door een industrieterrein van 4.000 m² in de wijk Maciachini in het noorden van Milaan te transformeren in een bio-ecologische architecturale locatie. Deze ruimte, ver weg van de traditionele mode- en designwijken, is een gedurfde en bewuste keuze die de ambitie weerspiegelt om de stad meer te bieden dan alleen een meubelwinkel en niet alleen professionals uit de sector, maar ook de burgers van Milaan erbij te betrekken.

Een echte stedelijke oase die het concept van een "verspreide stad" promoot en omarmt, waar elke buurt zijn eigen identiteit, kwaliteit en vermogen om te inspireren bezit. Paola Lenti Milano is een voortdurend evoluerend denklaboratorium, waar de tentoonstelling van binnen- en buitenproducten in wisselwerking staat met de aanwezigheid van ecosystemen, tuinen en planten van verschillende soorten en seizoenen. Als een levend organisme bestaat Paola Lenti Milano uit geïntegreerde ruimtes die verschillende functies hebben: showroom, lounge, kantoren, tuinen, kassen, tentoonstellingsgalerie voor hedendaagse kunst, met plannen voor een bistro en boetiekhotel in de nabije toekomst.

Paola Lenti Milano wil inspireren en kruisbestuiving stimuleren tussen design, kunst en architectuur binnen een internationaal kader voor het uitbreiden en verbeteren van distributieruimten.

Het groene project
Het groene project onderscheidt het concept van Paola Lenti Milano en maakt het uniek. Toevertrouwd aan het multidisciplinaire team van studio Pnat (Project Nature) gevestigd in Florence en gecoördineerd door professor Stefano Mancuso, omvat het gebied van 4.000 vierkante meter verschillende habitats die een omgeving garanderen waar natuur en bebouwde ruimte op elkaar inwerken tot ze samensmelten.

Een gebied van stedelijk weefsel dat universeel wordt opgevat als een plek waar de natuur wordt geaccepteerd binnen de grenzen van esthetische en regelgevende regels, wordt in dit project een systeem van experimenten, waar gebouwde ruimtes zich vermengen met verschillende natuurlijke ecosystemen.
Door gebruik te maken van de opeenvolging van de scenario's die de bestaande architectuur biedt, is het ontwerpteam erin geslaagd om verschillende habitats te creëren, waardoor een verhaal zonder weerga ontstaat, zelfs nog meer wanneer dit wordt gecontextualiseerd binnen een etablissement dat ook een commerciële functie heeft.

Elk ecosysteem, het primaire element dat leven geeft aan een gevarieerde en veranderende natuur, werd ontworpen met het oog op zijn botanische samenstelling en ontworpen om zijn esthetische waarde en ecosystemisch potentieel tot uitdrukking te brengen, dat wil zeggen het vermogen om een biodiversiteit te produceren met gunstige effecten voor mens en milieu.

In een tijd waarin natuurlijke habitats vaak worden vernietigd en de variabiliteit van de natuur wordt gesmoord, is de interventie in via Bovio in Milaan gericht op het herstellen van de harmonie tussen microklimaat, biodiversiteit en landschap, en vertegenwoordigt daarmee een ondernemende aanpak gebaseerd op een ongewone ethiek.



Binnenleven - Àlfa, het mogelijke huis
Àlfa is ook de naam van een overblijvende kruidachtige plant waaruit een textielvezel wordt gewonnen die wordt gebruikt om touwen en matten te maken. Paola Lenti heeft het gekozen als de naam van een huis dat suggereert wat wel eens de ideale modelwoning zou kunnen zijn, met zoveel mogelijk respect voor het milieu en het welzijn van mensen.

Deze visie op wonen van Paola Lenti komt samen in een huis van 300 vierkante meter dat in de showroom van Paola Lenti Milano is gebouwd. Een architectuur die ook "groen" is in haar constructie, dankzij de lime en cannabis die worden gebruikt voor de structurele bekleding, natuurlijke hulpmiddelen die zorgen voor thermische en akoestische isolatie, waardoor het interieur een heilzame, aangename en gezonde sfeer heeft.

Àlfa is gebouwd met materialen uit de natuur, want een flinke dosis bereidwilligheid is alles wat nodig is om nieuwe praktijken in gang te zetten die ook een verbetering kunnen betekenen.

Outdoor Living - Inhabiting nature
Bij Paola Lenti Milano werken de buitencollecties met meer dan tweehonderd planten van verschillende herkomst en seizoen. Gegroepeerd in habitats die experimenteren met het samenleven van verschillende soorten, bieden ze de stad een zeldzame biodiversiteit.

In dit decor toont de buitenruimte, zichtbaar vanuit de grote ramen van de showroom, een opeenvolging van chromatische eilanden bestaande uit meubels, accessoires en architecturale elementen. Deze eilanden vallen op door hun ongekende kleuren en unieke decoraties, die het resultaat zijn van vakmanschap, essentiële vormen en de combinatie van natuurlijke en synthetische materialen.

Meer informatie:
Paola Lenti Milano
[email protected]
www.paolalenti-milano.it

Publicatiedatum: