Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitse meubelexport naar de VS stijgt

De Duitse uitvoer van meubelen naar de VS steeg in de eerste zeven maanden van 2024 met 5,6% tot 158,4 miljoen euro. Dit toont de sterke aantrekkingskracht van 'Made in Germany' producten op de Amerikaanse markt. Met name de Duitse keukenmeubelsector kende in dezelfde periode een indrukwekkende stijging van de export met 18,2% en leverde keukens ter waarde van 31,4 miljoen euro aan de VS.

Foto: Dreamstime.

Historisch gezien is de exportsector een groeimotor voor de Duitse meubelindustrie, vooral in de jaren voor de pandemie. De stijging van de export wijst op de aanhoudende vraag naar Duitse producten van hoge kwaliteit en de effectiviteit van de marketingstrategieën van de sector op de Amerikaanse markt. Deze trend wijst op een robuust herstel en groeipotentieel voor Duitse meubelfabrikanten naarmate ze hun aanwezigheid op internationale markten uitbreiden en de reputatie van het merk voor kwaliteit en vakmanschap opnieuw bevestigen.

Bron: www.moebelkultur.de

Publicatiedatum: