Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Kleuraccenten komen steeds meer terug in keukens en badkamers'

Naast de populaire, strakke Scandinavische stijl komen kleuraccenten steeds meer terug in keukens en badkamers. Terwijl vaste elementen zoals kasten en aanrechtbladen zorgvuldig gekozen moeten worden, bieden meubels en kleine DIY-projecten de kans om eenvoudig met trends mee te gaan. Zo kun je de uitstraling van je keuken of badkamer opfrissen zonder een volledige verbouwing. Dat meldt Caesarstone.



Kleur toevoegen aan keukens en badkamers
Het kan spannend zijn om gedurfde kleuren te gebruiken in ruimtes die vaak wat neutraler zijn, maar in interieurtrends zie je steeds meer kleur. Denk aan geverfde muren, opvallende tegels, kleurrijke kasten of accessoires. Deze kleuren brengen een levendige, moderne sfeer naar ruimtes die eerder ingetogen waren.

Populaire kleuren zoals diepe groentinten, zachte pastels als saliegroen en perzik, en warme aardetinten zoals terracotta, zorgen voor een frisse en sfeervolle uitstraling. In de keuken geven ze een uitnodigende sfeer, terwijl ze in de badkamer juist rustgevend werken. Kleur toevoegen biedt bovendien de kans om je persoonlijke stijl tot uiting te laten komen, waardoor gasten een glimp krijgen van jouw unieke smaak en persoonlijkheid.

Balans tussen tijdloos en gedurfd
Hoewel het Scandinavische minimalisme met neutrale tinten en strakke lijnen lang favoriet was, zien we nu meer ruimte voor levendigheid. Het is daarbij belangrijk om gedurfde kleuren te combineren met tijdloze elementen, zoals klassieke oppervlakken. Zo behoud je de balans tussen iets nieuws en iets dat lang meegaat.

Je kunt in de keuken kleur op verschillende manieren toevoegen: door kasten te schilderen, een opvallende achterwand te plaatsen of kleurrijke accessoires te gebruiken. Ook in de badkamer kun je met tegels, wastafels of doucheframes kleur aanbrengen. Kleinere accessoires zoals handdoeken en kunstwerken kunnen in beide ruimtes zonder grote veranderingen al snel voor een frisse uitstraling zorgen.



Een basis voor de toekomst
Om je keuken en badkamer flexibel te houden voor de toekomst, is het slim om te kiezen voor neutrale tinten bij vaste elementen zoals werkbladen, vloeren en armaturen. Deze neutrale basis maakt het eenvoudig om kleurrijke accenten of een nieuwe verflaag toe te voegen wanneer trends veranderen. Zo blijven je keuken en badkamer stijlvol en fris, zonder dat er ingrijpende renovaties nodig zijn.

De One Of A Kind-collectie van Caesarstone biedt een reeks porselein- en kwartsontwerpen met rijke details en opvallende aders in kleuren zoals goud, koper en brons, die zorgen voor een tijdloze uitstraling. Een voorbeeld hiervan is de 543 Marenstone, geïnspireerd op fossiele schelpen die kalksteen vormen. Deze heeft een klassieke ivoorkleurige basis met een subtiel patroon van beige en diep brons. De 5152 Goldfinch, met vergulde aders op een zuiver witte basis, toont een verfijnd netwerk van warme aardetinten. Dit geeft een stijlvolle en elegante toevoeging aan je interieur.

Meer informatie:
Caesarstone
www.caesarstone.nl

Publicatiedatum: