Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amerikaanse retailketen sluit 497 winkels

Een Amerikaanse discountretailer heeft aangekondigd dat het nog eens 46 winkels zal sluiten als onderdeel van zijn lopende Chapter 11 faillissementsprocedure. Deze aankondiging werd op 4 oktober gedaan bij de U.S. Bankruptcy Court for the District of Delaware. De recente sluitingen komen bovenop de eerder aangekondigde sluiting van meer dan 400 winkels in de Verenigde Staten.

Big Lots, met circa 1.400 winkels verspreid over de Verenigde Staten, biedt een breed assortiment van producten aan tegen gereduceerde prijzen, waaronder meubels. Op 11 september meldde het bedrijf de sluiting van een initiële groep van 344 winkels, gevolgd door nog eens 49 winkels op 20 september en 58 winkels op 27 september. In totaal heeft de keten nu 497 winkels op de lijst staan die gesloten zullen worden als onderdeel van de herstructurering. Dat meldt Furniture Today.


Foto: Dreamstime.

Sluitingen verspreid over meerdere staten
De 46 nieuwe sluitingen zijn verspreid over verschillende staten. In Texas worden zes extra winkels gesloten, terwijl Ohio vier winkels verliest. Andere staten waar filialen verdwijnen zijn onder meer Florida, Californië, Maryland, New Jersey, Massachusetts, Missouri, Louisiana, Michigan, Indiana en New York, met elk twee winkels minder. Daarnaast zullen enkele winkels in Oklahoma, South Carolina, Pennsylvania, New Hampshire, Virginia, Nebraska, Mississippi, Alabama, Maine, Kansas en Nevada hun deuren sluiten.

Faillissementsaanvraag en verkoopovereenkomst
Big Lots vroeg op 9 september bescherming aan onder Chapter 11 van de Amerikaanse faillissementswet. Dit type faillissement biedt bedrijven de mogelijkheid om zich te herstructureren en tegelijkertijd door te gaan met hun bedrijfsactiviteiten. Het bedrijf gaf aan dat het over geschatte activa en passiva beschikt in de orde van $1 miljard tot $10 miljard, en dat het 5.001 tot 10.000 schuldeisers heeft.

Op dezelfde dag kondigde Big Lots een verkoopovereenkomst aan met Nexus Capital Management, die is aangewezen als "stalking horse" bieder in een door de rechtbank gecontroleerde veiling. Nexus heeft ermee ingestemd om de activa en lopende bedrijfsactiviteiten van Big Lots over te nemen voor een totale koopsom van ongeveer $760 miljoen, bestaande uit $2,5 miljoen in contanten, de aflossing van schulden en de overname van bepaalde verplichtingen. De verkoop is echter afhankelijk van hogere of betere biedingen.

Bron: Furniture Today

Publicatiedatum: