Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bouw Art Hotel Curaçao in Pietermaai is in volle gang

'Eerste containers met meubels van Asiades zijn aangekomen in de haven'

Het Nederlandse horecabedrijf The Lemon Tree, onder leiding van Valentijn Bergers, breidt zijn activiteiten uit naar Curaçao met de bouw van het Art Hotel in de wijk Pietermaai. "Ons avontuur op Curaçao is officieel begonnen!", kondigt Bergers enthousiast aan. De bouw verloopt voorspoedig, en er wordt naar gestreefd om de deuren van de restaurants medio december 2024 te openen.



Bouw en samenwerkingen
De ontwikkeling van het Art Hotel Curaçao wordt geleid door Bouwbedrijf B-Mw Curaçao en Coen Morsink. Bergers prijst het bouwteam voor hun inspanningen: "Een groot applaus aan het geweldige team dat een 'mission impossible' mogelijk maakt." De inrichting van het hotel en de restaurants krijgt een hoogwaardige afwerking met meubels van Asiades en een ontwerp van Studio Piet Boon. Projectmanager Berber Bijlsma leidt samen met Bergers de inrichting van het project.

Betrokkenheid van Nederlandse partners
Terwijl Bergers zich richt op de ontwikkelingen op Curaçao, worden de voorbereidingen in Nederland niet verwaarloosd. "Veel lokaal talent uit Curaçao is momenteel in Deventer om zich te laten onderdompelen in de identiteit van The Lemon Tree," legt Bergers uit. Zijn Nederlandse partner, Vince ten Dijk, zorgt ervoor dat alles in Nederland soepel verloopt en werkt samen met Jelle Postma aan de toekomst van het restaurant in Deventer.

Toekomstige plannen
De plannen voor het nieuwe hotel in Pietermaai zijn ambitieus. "Curaçao is booming, en het is bijzonder om te zien hoe de plek waar ik ooit als leerling-kok begon, nu zo in bloei staat," zegt Bergers. Het nieuwe project komt voort uit een samenwerking met Bas en Andre Filipini, die bijdragen aan de herontwikkeling van de wijk Pietermaai. Het doel is om met de nieuwe horecagelegenheden een bruisende toevoeging aan de lokale gemeenschap te bieden.

Compagnon Kiki van der Reijken zal op 1 november met haar gezin naar Curaçao verhuizen om samen met Bergers het project verder te begeleiden. "Ik kan niet wachten om hier met haar aan de slag te gaan", aldus Bergers.

Het nieuwe avontuur van The Lemon Tree is te volgen via hun Instagram-accounts: The Lemon Beach, The Lemon Tree Curaçao en Lamunchi.

Bron: Valentijn Bergers

Publicatiedatum: