Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Column van Marieke van Proosdij van Pimpelwit Interieur:

'Wonen in oktober: kansen voor de woonbranche in uitdagende tijden'

Oktober luidt het begin van de herfst in: de dagen worden korter, de temperatuur daalt, en we richten ons massaal op het gezellig maken van ons huis. Voor woonwinkels is dit hét moment om in te spelen op de veranderende behoefte van de klant. Het vierde kwartaal is van oudsher de drukste periode voor de woonbranche, met de feestdagen in zicht en Black Friday om de hoek. Maar hoe kun je als woonwinkel succesvol zijn in deze uitdagende tijden?

Marieke van Proosdij en Mignon Van De Bunt van Van Proosdij & Van de Bunt Consultancy trainen personeel tot goede adviseurs en onderzoeken ook de andere kant voor de ultieme klantbeleving. Iedere maand schrijven ze een informatieve column. Deze maand: Kansen voor de woonbranche in uitdagende tijden.



Inspelen op het vierde kwartaal
"In het najaar willen klanten hun interieur aanpassen aan de koude maanden. Trends zoals warme kleuren (zoals terracotta en donkerblauw), natuurlijke materialen en duurzaamheid domineren. Denk aan comfortabele meubels, zachte kussens en sfeerverlichting. Het aanbieden van producten die hierop inspelen kan je winkel een flinke boost geven.

Leuke acties om klanten te trekken
Creëer in oktober een "Herfst make-over"-actie: bij aankoop van een bank krijgen klanten een gratis plaid of kussen. Organiseer workshops om klanten te inspireren over hoe ze hun huis herfstklaar kunnen maken. Bied exclusieve Black Friday-pre-sales aan voor trouwe klanten, of zorg voor een feestelijke sfeer met speciale evenementen zoals een kerstmarkt in je winkel.

Een optimale klantreis
Een goede klantreis begint met een warm welkom. Zorg dat je winkel uitnodigend en overzichtelijk is, met logische looproutes en sfeervolle presentaties. Bied persoonlijk advies en zorg dat je personeel getraind is in het herkennen van de klantbehoeften. Daarnaast is een naadloze verbinding tussen je fysieke winkel en webshop essentieel. Veel klanten oriënteren zich online voordat ze naar de winkel komen. Zorg dus voor een sterke omnichannel-strategie.

Personeel als sleutel tot succes
Je personeel speelt een cruciale rol in het succes van je winkel. Investeer in hun ontwikkeling met trainingen op het gebied van verkoop en klantenservice. Zorg voor een open communicatie en betrek hen bij de bedrijfsstrategie. Dit motiveert en zorgt ervoor dat ze zich meer betrokken voelen. Beloon goede prestaties met incentives, zoals bonussen of teamuitjes, om een positieve werksfeer te behouden.

Overleven in moeilijke tijden
De woonbranche staat onder druk, en niet elke winkel haalt het. Het verschil tussen succes en mislukking ligt vaak in flexibiliteit en innovatie. Tools zoals een goed CRM-systeem helpen je klantgedrag beter te begrijpen en gerichter te marketen. Efficiënt voorraadbeheer voorkomt overstock en verspilling. Investeer in digitale marketing en zorg dat je online zichtbaar bent.

Consultancy: de sleutel tot groei
Het inhuren van consultancy kan een frisse blik op je bedrijfsvoering geven. Een externe adviseur kan je helpen met strategische keuzes, zoals het optimaliseren van je winkelindeling of het verbeteren van klantbeleving. De voordelen? Meer efficiëntie, kostenbesparing en een beter gemotiveerd team. Bovendien helpt een consultant bij het ontdekken van groeikansen die je misschien zelf over het hoofd ziet.

In de huidige tijd draait ondernemen om flexibiliteit, klantgerichtheid en innovatie. Door slim in te spelen op trends, duurzame keuzes te maken en te investeren in je personeel, onderscheid je je van de concurrentie. Succesvolle woonwinkels zetten in op beleving en blijven vernieuwen. Zo maak je van je winkel niet alleen een plek om te kopen, maar een inspirerende ervaring voor je klanten."

Meer informatie:
Van Proosdij en Van de Bunt Concultancy
Marieke van Proosdij: 06 55385650
Mignon van de Bunt: 06 27208727
[email protected]
www.vanproosdijenvandebunt.nl

Publicatiedatum: