Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duurzame vloeren van oude spijkerbroeken

De Nederlands-Duitse modeketen C&A heeft een nieuw duurzaam concept gelanceerd: vloeren gemaakt van gerecycled jeansmateriaal. Deze innovatie maakt gebruik van ongebruikt jeansmateriaal uit de C&A FIT-fabriek in Mönchengladbach, waar dagelijks ongeveer 1000 jeans worden geproduceerd. Voor elke vierkante meter vloer is circa één kilogram denimafval nodig, wat bijdraagt aan het verminderen van textielverspilling.



De eerste winkel met deze jeansvloer is de onlangs heropende flagshipstore in Wenen. In december volgt een tweede winkel in het Parquesur-winkelcentrum in Madrid. Met de campagne "You are walking on Denim" wil C&A consumenten bewust maken van hun inzet voor duurzaamheid.

De jeansvloeren zijn ontwikkeld door het Zwitserse familiebedrijf Lico en bestaan voor 80% uit gerecyclede materialen, waaronder kurk en hout. De productie wordt aangedreven door hernieuwbare energie, zoals zonne-energie en lokale waterkrachtcentrales. De vloer heeft al diverse milieucertificeringen ontvangen, waaronder de Milieu-Productverklaring (EPD) en het Blauwe Engel-certificaat.

Bron: Fashion United

Publicatiedatum: