Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dutch Design Week strikt drie ontwerpers

Dutch Design Week (DDW) vraagt ieder jaar drie ontwerpers om zich als beacons aan het event te verbinden. Dit jaar verwelkomt DDW drie nieuwe iconische namen: Julia Watson (Lo—TEK Institute), Bas van de Poel (Modem) en André Doxey (LEGO). Ieder op hun eigen manier zijn zij voorlopers in hun vakgebied.


Julia Watson, André Doxey en Bas van de Poel.

Julia Watson
Julia Watson is een in Australië geboren auteur, onderzoeker, docent en landschapsontwerper, gevestigd in New York. Ze is een expert op het gebied van traditionele en inheemse technologieën en richt haar werk op het snijvlak van antropologie, ecologie en innovatie. Haar gelijknamige ontwerpadviesbureau plaatst traditionele kennis, duurzaamheid en op de natuur gebaseerde innovatie op de voorgrond. Julia schreef een boek over dit onderwerp genaamd Lo-TEK: Design by Radical Indigenism. Haar tweede boek - over de rol van water - komt eraan.

Bas van de Poel
Bas van de Poel is de innovatiedirecteur en medeoprichter van Modem, een bureau voor ontwerp en innovatie dat zich richt op het verkennen van de manier waarop vooruitstrevende bedrijven en instellingen kunnen gedijen te midden van exponentiële veranderingen. Modem benadert deze missie als een denktank, in samenwerking met academische partners zoals Harvard, MIT en UC Berkeley, en als een designstudio, werkend met klanten zoals OpenAI, Google en Chanel. Voorafgaand aan de oprichting van Modem was Bas Creative Director bij IKEA's future-living lab, SPACE10, waar hij grootschalige digitale transformatie- en duurzaamheidsprogramma's leidde.

Bas van de Poel presenteert met Modem op DDW24 de projecten Computer Aided Design en Smart Aid Kit in het Klokgebouw. Ook geeft Bas een keynote speech op het Design & AI symposium op woensdag 23 oktober in NatLab (Mission Day - Digital Future).

André Doxey
André Doxey trad begin dit jaar toe tot als Head of Design en Senior Vicepresident van de LEGO Group in Denenmarken. Zijn ontwerpcarrière begon dertig jaar geleden bij Pentastar vervolgens werkte hij bij Newell Rubbermaid voordat hij bijna twintig jaar bij Nike aan de slag ging. Bij Nike werkte hij voor verschillende divisies, waaronder performance training en Air Jordan. De afgelopen acht jaar was André Creative Director bij Adidas, waar hij verantwoordelijk was voor labels als Adidas Terrex en Five Ten. Hij speelde ook een sleutelrol in initiatieven als de Olympische Zomer- en Winterspelen van 2020 en 2022, en de Adidas x Stella McCartney samenwerking voor Women's Training. Zijn ervaring heeft geleid tot het creëren van spannende nieuwe productportfolio's en het opbouwen van sterke designorganisaties.

Meer informatie:
Dutch Design Week (DDW)
www.ddw.nl

Publicatiedatum: