Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Olàv Home kijkt vol vertrouwen naar de toekomst

Flinke boost voor Limburgse meubelgroothandel

Olàv Home heeft een succesvolle driedaagse huisshow achter de rug. Volgens Coen Heuvelmans, die al vijftien jaar actief is binnen de Limburgse meubelgroothandel, waren er veel geïnteresseerden, zelfs al voordat de show officieel van start ging. "De reacties op de nieuwe collecties zijn zeer positief", vertelt hij enthousiast.

Recentelijk heeft Olàv Home ook een nieuwe website gelanceerd en enige tijd geleden het Experience Centrum geopend. Deze ontwikkelingen hebben het bedrijf een flinke boost gegeven. De collectie van Olàv Home omvat een breed assortiment aan lounge- en eetkamerbanken, stoelen, fauteuils, barkrukken en hockers. Alle meubels worden in eigen huis ontworpen en ontwikkeld, waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige materialen.


Verkoper Coen Heuvelmans (rechts) met manusje-van-alles Sten van Oijen op de Monchino.

Tijdens de huisshow presenteerde Olàv Home onder andere de nieuwe modulaire bank Monchino. Het bedrijf staat bekend om zijn expertise in Italiaans design, en de Monchino, inmiddels al bij tien dealers verkrijgbaar, sluit daar naadloos op aan. "De bank is erg populair", aldus Heuvelmans.

Naast de Monchino werden ook nieuwe eetkamerbanken, -stoelen en fauteuils gepresenteerd, waarmee het merk zijn collectie in de volle breedte vernieuwt.
Een opvallend detail is de introductie van diverse nieuwe stalen onderstellen voor de stoelen, verkrijgbaar in verschillende kleuren. "De kleur Anodic Brown is veruit het populairst. Het geeft een chique uitstraling", legt Heuvelmans uit. Ook op het gebied van stoffen is er een duidelijke verschuiving zichtbaar: waar bruin-bronstinten terrein winnen, blijven lichte kleuren toch de boventoon voeren.

Vooruitblik naar Meubelbeurs Brussel
Olàv Home zal binnenkort deelnemen aan de Meubelbeurs Brussel. Verschillende geïnteresseerden hebben al laten weten het bedrijf daar graag te willen ontmoeten, waardoor de verwachtingen hooggespannen zijn. Vorig jaar nam Olàv Home na een pauze van twaalf jaar weer deel aan de beurs, met veel succes. "Dat beviel zo goed dat we nu opnieuw van de partij zijn", vertelt Heuvelmans. Ook dit jaar heeft het bedrijf een showroom van 100 vierkante meter op dezelfde locatie als vorig jaar. "We hadden graag een grotere ruimte gewild, maar die was helaas niet beschikbaar. De showroom wordt geheel ingericht in de kenmerkende Olav Home-stijl, met donkere wanden en vloer, waarin onze Italiaanse designmeubelen perfect tot hun recht komen."

Groei en klantgerichtheid
De recente investeringen in de collectie, het Experience Centrum en de website beginnen nu zichtbaar hun vruchten af te werpen. Het bedrijf heeft het afgelopen jaar veel nieuwe klanten mogen verwelkomen, en steeds meer dealers weten ook op de maandag de weg naar het Experience Centrum te vinden.
Ook Sten van Oijen (21) is recent begonnen bij Olàv Home. "Ik ben breed inzetbaar en het idee is dat ik in de toekomst ook een deel van de verkoop op me neem, maar eerst ga ik mijn productkennis bijspijkeren", zegt hij. Voor Sten, die net aan zijn eerste baan is begonnen, is het een veelzijdige functie waar hij naar eigen zeggen veel plezier in heeft.


De River bank zoals die in het Experience Centrum staat opgesteld.

Experience Centrum
In het Experience Centrum worden overigens niet alleen nieuwe meubelen getoond, maar ook andere producten, zoals bijpassende armaturen. "De lampenkappen zijn gestyled in dezelfde ontwerpen als de banken, wat zorgt voor een mooi geheel", aldus Heuvelmans. Daarnaast worden er ook salontafels gepresenteerd met glazen platen en metalen onderstellen, wederom in de populaire kleur Anodic Brown.De collectie omvat bovendien een grote diversiteit aan hockers en bijzettafeltjes, die allemaal perfect op elkaar zijn afgestemd.

Consumenten zijn ook welkom in het Experience Centrum, hoewel de verkoop van meubelen via dealers verloopt. "Mensen kunnen hier inspiratie opdoen en vervolgens bij de dealer bestellen", legt Heuvelmans uit. Ondanks de goede samenwerking met bestaande dealers, ziet hij nog ruimte voor nieuwe partners, vooral in Nederland en België. "We hebben in sommige regio's al een volle dekking, zoals bijvoorbeeld in Zeeland, waar we al jarenlang samenwerken met dezelfde dealers. Maar er is zeker nog plaats voor nieuwe dealers, dus geïnteresseerden mogen altijd contact opnemen."

Olàv Home kijkt vol vertrouwen naar de toekomst, met de huisshow en de aankomende Meubelbeurs Brussel als hoogtepunten in een jaar van groei en innovatie.


De modulaire bank George.

Meer informatie:
Olàv Home
+31 (0)77 307 16 32
[email protected]
www.olavhome.nl