Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Introductie nieuwe gordijnstoffen: Kendix Allure

Onlangs introduceerde Artex B.V. de nieuwe Kendix Allure collectie in het ETC in Culemborg. De stoffen van Kendix Allure hebben een eigen karakter, een persoonlijkheid die iets toevoegt aan het interieur. Het merk Kendix, dat al meer dan 65 jaar bestaat, heeft een oorsprong in het modernisme. Dit erfgoed nemen we mee bij het ontwikkelen van de collectie van Kendix Allure. De Allure stijl omarmt de langdurige trend in de interieurwereld, die draait om ingetogen luxe met een moderne twist.

Ontworpen in Nederland, gemaakt in Europa
Onze passie, energie en de oprechte toewijding is verweven in elke collectie. Een gordijnstof van Kendix Allure verrijkt het interieur, dat zie je en voel je. Kleuren ontwikkelen de ontwerpers altijd zelf. Unieke materialen blijven een belangrijke basis in de gordijnstoffen van Allure. We zijn altijd op zoek naar unieke garens die een gordijnstof een speciale look geven. Dat kan ook heel subtiel zijn, en daarom: wie oog heeft voor detail herkent dit meteen in onze collecties. De uni's hebben een hoogwaardige simpliciteit; de kracht van iets wat simpel is draagt juist rijkheid uit. De collectie is tijdloos en integer en met zorg ontworpen. We koesteren de materialen uit de natuur, investeren in duurzaamheid en we vinden het belangrijk dat stoffen lang meegaan.

The Force of Nature – collectie 2024
Voor deze collectie dachten we na over de kracht van de natuur, die heel mooi en ontroerend kan zijn, maar ook imposant en indrukwekkend. Dit vonden we een interessant spanningsveld. Hoe je dit onder andere terug gaat zien is door middel van het kleurgebruik. Maar vooral ook in het dessin 'Tempesta', dat letterlijk storm betekent. Het dessin is gemaakt door middel van aquarelvormen die in lagen over elkaar geplaatst zijn, met daaroverheen een grafische lijntekening van irissen uit de 19e eeuw. Dit aquareleffect doet denken aan wolken, vlak voordat een storm begint, die er zowel dreigend als mooi uitzien.

De natuur blijft voor ons een onuitputtelijke bron van inspiratie. Vooral de schoonheid van imperfecties: patina, verweerde kleuren en roest. Deze effecten proberen we terug te laten komen in onze stoffen en zo verrijken we het gehele collectiebeeld.

Comfort in Kleur
Aardse tinten zijn zacht en organisch en reflecteren de huidige behoefte aan het leven met weinig impact. Op zowel de natuur als ons eigen leven. Een huis is een plek om je thuis te voelen en tot rust te komen. Kleed je huis aan met de stoffen van Allure, om het te koesteren, maar ook je eigen stijl te benadrukken. Zachte stoffen met volume geven je huis extra comfort.

Bekijk hier het bestand met inspiratiekaarten.

Meer informatie:
Kendix
www.kendix.nl

Publicatiedatum: