Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De 'mooiste woonwinkel van Twente' na ruim 70 jaar failliet verklaard

De directie beschreef hun zaak als de 'mooiste woonwinkel van Twente', met circa 3.000 m2 aan meubelproducten en woonaccessoires. Dat dit geen garantie is op succes, blijkt maar weer. De rechter heeft op verzoek van de directie de zaak ruim 70 jaar na de start failliet verklaard. Zeven mensen verliezen hun baan.



Rechtbank Almelo heeft woensdag 2 oktober de firma Otje van Potje B.V., ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 06071700, in staat van faillissement verklaard. Mr. Wouter Weenink is tot curator benoemd. Hij gaat de schuldenlast onder de loep nemen. (Nog) niet bekend is of een doorstart tot de mogelijkheden behoort.

Na meer dan zeventig jaar is woonwinkel Otje van Potje in Rijssen gesloten, een bekende winkel gelegen naast het spoor en nabij de N350. Opgericht in 1953 door Otto ter Steege(*), begon de winkel met de verkoop van ijzerwaren en gereedschappen, en breidde later uit met speelgoed en huishoudelijke artikelen. In de loop der jaren groeide het assortiment verder, met een significante toevoeging van meubelen in 1985. Uiteindelijk focuste het bedrijf zich volledig op meubelen vanaf 2015. Ondanks een grote verbouwing in 2010 en een uitbreiding tot 3.000 vierkante meter aan vloeroppervlak, is het bedrijf, met zeven werknemers, failliet verklaard door de rechtbank. De toekomst van Otje van Potje en de mogelijkheid van een doorstart zijn nog onzeker, aangezien de curator de situatie met betrekking tot schuldeisers nog moet beoordelen.

(*)De oprichter van het bedrijf, Otto ter Steege, was de jongste van een groot gezin van 11 kinderen. Hij werd daarom altijd Otje genoemd. Echte Rijssense gezinnen hebben bijna allemaal naast hun achternaam ook een bijnaam. De bijnaam van de familie ter Steege is 'Potje'. Vroeger werd een persoon die niet al te lang van postuur was een potje genoemd. Denk hierbij aan de uitdrukking 'kleine potjes hebben grote oren'. Een verre voorvader Ter Steege was blijkbaar nogal klein en daarom kreeg hij de bijnaam Potje.
Rijssenaren verklaarden Otto voor gek. Otje van Potje dat is toch geen naam om mee aan de weg te timmeren.

Meer informatie:
Otje van Potje
www.otjevanpotje.nl