Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Nieuwe norm in toiletcomfort met de douche-wc van Duravit'

Het is volgens Duravit tijd om het laatste taboe in de badkamer te doorbreken. De douche-wc van genoemd bedrijf is naar eigen zeggen de revolutie in toiletcomfort die Nederland verovert. 'Dit innovatieve product, dat wereldwijd al in veel huizen te vinden is, biedt een geheel nieuwe ervaring van hygiëne en comfort. Weg met het ongemak en de ongemakkelijkheid – het is tijd om openlijk te praten over het bezoekje aan het toilet.'

De nieuwe standaard in hygiëne
Een douche-wc combineert het traditionele toilet met een ingebouwde bidetfunctie. Met een druk op de knop zorgt een zachte, warme waterstraal voor een grondige reiniging, gevolgd door een warme luchtstroom om te drogen. Dit betekent niet alleen een ongeëvenaard gevoel van frisheid, maar ook minder gebruik van toiletpapier, wat goed is voor het milieu.

Ook blijkt uit actueel onderzoek dat is uitgevoerd door onderzoeksbureau Verian (voorheen Kantar Public) onder leerlingen van 8 jaar tot 16 jaar in de periode van 8 tot 16 juli 2024, dat de helft van de leerlingen van basisscholen en middelbare scholen (bijna) nooit poept op school-wc's. Ze houden hun behoefte liever op, omdat ze de wc's te vies vinden of de nodige privacy missen. Bijna de helft van de scholieren heeft klachten als gevolg van dat 'ophoudgedrag' (43%). Voor één op de zes van die leerlingen zijn de klachten zo ernstig dat ze een dokter moeten bezoeken. Dat blijkt bij de start van het nieuwe schooljaar uit onderzoek van de Maag Lever Darm Stichting (MLDS). Directeur Mariël Croon: "Wij vrezen gezondheidsrisico's bij duizenden kinderen."

Het taboe
Het onderwerp van toiletgang wordt vaak vermeden in gesprekken, maar met de opkomst van de douche-wc is de hoop dat dit zal veranderen. Het is een natuurlijke, dagelijkse handeling waar niemand omheen kan. Waarom zou er dan nog een taboe omheen hangen? Met de douche-wc wordt hygiëne een onderwerp van trots, niet van schaamte.

Duurzaam en Modern
In een tijd waarin duurzaamheid een sleutelrol speelt, is de douche-wc een moderne keuze. Door het drastisch verlagen van het toiletpapierverbruik draagt dit product bij aan het verminderen van afval en ontbossing. Bovendien is de douche-wc gemakkelijk te installeren en past hij naadloos in elke badkamer, waardoor iedereen kan profiteren van deze innovatieve technologie.

Duravit heeft meerdere modellen en uitvoeringen in haar collectie. Zo zijn er 4 modellen, SensoWash® D-Neo, SensoWash® Classic, SensoWash® Slim en SensoWash® Strack F

Meer informatie:
Duravit
www.duravit.nl

Publicatiedatum: