Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Geschiedenis van meer dan 250 jaar

Einde nabij van historisch Nederlands interieurtextielbedrijf door faillissement

Deze week heeft de rechtbank 's-Hertogenbosch het faillissement uitgesproken over Koninklijke Textielfabrieken J.A. Raymakers & Co. B.V., met Olaf Poorthuis benoemd als curator. Door het faillissement lijkt er een einde te komen aan een historisch Nederlands bedrijf. Het Nederlandse textielicoon, dat al sinds 1773 actief is in de productie van interieurtextiel, richt zich voornamelijk op luxueuze veloursstoffen. Jarenlang hebben bezoekers van vakbeurzen zoals Heimtextil en Decosit het bedrijf in de beurshallen gezien.

Internationale reputatie
Raymakers heeft een geschiedenis van meer dan 250 jaar, waarin het bedrijf zich ontwikkelde tot een toonaangevende speler in de internationale textielindustrie. De onderneming ontving in 1951 de prestigieuze titel "Koninklijk" van H.M. de Koningin der Nederlanden, een erkenning die slechts aan een select aantal bedrijven wordt toegekend. Met vestigingen in Helmond en Gemert en een breed internationaal klantenbestand, stond Raymakers bekend om de productie van veloursstoffen voor gordijnen en meubels.

Strategische overname in 2023
In juni 2023 werd Raymakers overgenomen door het Zwitserse Lantal Textiles AG, dat hiermee haar derde business unit voor interieurvelours creƫerde. De overname omvatte ook het zusterbedrijf British Velvets Ltd. uit het Verenigd Koninkrijk en de Portugese veloursfabriek Gierlings-Velpor. De overname werd gepresenteerd als een strategische stap om de internationale positie van Lantal in de textielsector te versterken en om een solide toekomst voor Raymakers te garanderen.



De komende weken zullen cruciaal zijn voor de toekomst van Raymakers. Curator Olaf Poorthuis zal de financiƫle situatie verder onderzoeken en bekijken of een doorstart mogelijk is, eventueel in samenwerking met de huidige eigenaren van Lantal Textiles.

Meer informatie:
Koninklijke Textielfabrieken J.A. Raymakers & Co.
Kanaaldijk NW 61
5707 LC Helmond
www.raymakers.com

Publicatiedatum: