Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bruynzeel Keukens levert bijna 500 keukens voor 'grootste project ooit'

Bruynzeel Keukens speelt een sleutelrol in het prestigieuze project NDW21 in Nijmegen, waar 489 modulaire woningen zijn gerealiseerd. Deze woningen zijn bedoeld voor jonge starters, studenten en spoedzoekers die snel een woning nodig hebben. De keuze voor Bruynzeel Keukens, onderdeel van De Keuken Groep (DKG), kwam niet alleen door hun ervaring met grootschalige projecten, maar ook door hun toewijding aan duurzaamheid en innovatie. Dankzij deze samenwerking werd een duurzame, CO₂-neutrale keuken toegepast in alle woonunits.

De aanbesteding van NDW21 (dat staat voor 'Nieuw Dukenburgseweg 21) werd gewonnen door de combinatie VDL De Meeuw, Woodstock Real Estate en DoepelStrijkers architecten.
"Met bijna 500 woningen is NDW21 voor ons het grootste project ooit", vertelt Joziene van de Linde als commercieel directeur bij VDL De Meeuw.



Logistieke uitdagingen en innovatie
Het leveren van bijna 500 keukens in een project van deze omvang vereiste een feilloze planning en logistieke precisie. Hoewel het aanvankelijk de bedoeling was om de keukens al in de fabriek van VDL De Meeuw te plaatsen, werd later besloten om de montage op de bouwplaats te laten plaatsvinden. Dit minimaliseerde de kans op transportschade en zorgde voor een efficiëntere installatie.

Arthur Brok, accountmanager bij Bruynzeel Keukens en nauw betrokken bij het project, licht toe: "Keukens plaatsen gebeurt normaal gesproken aan het einde van het bouwproces, maar bij modulaire bouw is flexibiliteit essentieel. We moesten ons aanpassen aan de bouwsnelheid en omstandigheden op locatie. Deze aanpak zorgde ervoor dat we ondanks de complexiteit alles volgens schema konden leveren en monteren." De keuze om pas op de bouwplaats te monteren bleek de juiste, en dankzij een vaste montageploeg kon het hele project binnen een jaar worden afgerond.

Lees hier het complete artikel.

Publicatiedatum: