Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Berbel's moederbedrijf overgenomen door Franke Group

De Zwitserse Franke Group, met hoofdkantoor in Aarburg, heeft een koopovereenkomst getekend voor de volledige overname van WESCO Group, een premium fabrikant van keukenafzuigkappen en ventilatiesystemen in Zwitserland en Duitsland. De afronding van deze transactie is afhankelijk van goedkeuring door de relevante mededingingsautoriteiten. Financiële details van de overname worden niet openbaar gemaakt.

De dochteronderneming van WESCO Group, WESCO AG, is een erkende expert op het gebied van keukenafzuigkappen en luchtfiltratie in woningen, scholen en kantoren in Zwitserland. Berbel Ablufttechnik GmbH, de Duitse tak van de groep, is een merk van afzuigkappen en kookplaatafzuigers in Duitsland. In het boekjaar 2022/2023 genereerde WESCO Group een netto-omzet van 97 miljoen Zwitserse frank en had het bedrijf in totaal 280 medewerkers in dienst.

WESCO Group zal deel uitmaken van Franke Home Solutions, een divisie van Franke Group en de wereldleider op het gebied van intelligente systemen en oplossingen voor particuliere keukens.



Aandeel afzuigkapmarkt vergroten
De overname van WESCO Group biedt Franke Group de mogelijkheid om zijn positie op de afzuigkapmarkt te versterken en geleidelijk een leidende rol in Duitsland en Zwitserland te verwerven. WESCO Group, met zijn merken Wesco en berbel, is als premiumleverancier sterk vertegenwoordigd op de Zwitserse en Duitse afzuigkapmarkten, waardoor het aanbod van Franke vanuit zowel geografisch als strategisch perspectief wordt versterkt. Het merk berbel staat in Duitsland, de grootste Europese markt, bekend om zijn unieke technische oplossingen, vakmanschap en design.

Strategische aanvulling
Barbara Borra, President/CEO van Franke Home Solutions, zegt: "De overname van WESCO is een ideale strategische aanvulling voor ons. WESCO brengt geavanceerde luchtkwaliteits-technologie en robuuste commerciële organisaties in Zwitserland en Duitsland naar Franke. Door gebruik te maken van Franke's wereldwijde schaal en financiële kracht, kunnen we de groei van WESCO zowel in de traditionele markten als internationaal ondersteunen. Met WESCO hebben we een bedrijf gevonden dat dezelfde waarden deelt als Franke op het gebied van kwaliteit, technologie en innovatie."

Beat Ernst, eigenaar van WESCO Group, legt uit: "Als onderdeel van een opvolgingsplan heb ik besloten mijn bedrijf aan Franke te verkopen. Aangezien er binnen onze familie geen opvolging is, was het voor mij belangrijk een duurzame oplossing te vinden die ons levenswerk in goede handen overdraagt. Franke heeft de benodigde expertise en middelen om het potentieel van onze merken volledig te benutten en ze nog succesvoller in de markt te positioneren."


Beat Ernst (President of the Board of Directors and eigenaar van de WESCO Group) en Barbara Borra (President / CEO van Franke Home Solutions).

Over WESCO Group
WESCO Group, opgericht in 1962 en gevestigd in Wettingen, Zwitserland, is een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in afzuigkappen en ventilatiesystemen voor keukens, woningen, kantoren en scholen. Met ongeveer 280 medewerkers op locaties in Zwitserland (WESCO AG), Duitsland (berbel Ablufttechnik GmbH) en Italië (Createc srl) genereert de groep een jaarlijkse netto-omzet van 97 miljoen Zwitserse frank. WESCO staat voor afzuigkappen en ventilatieoplossingen 'gemaakt voor Zwitserland', terwijl berbel indruk maakt met producten 'gemaakt in Duitsland'.

Meer informatie:
Franke Group
www.franke.com

WESCO Group
www.wesco.ch

berbel

www.berbel.nl

Publicatiedatum: