Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Enia blikt terug op deelname InCoDa met introductie JAZZ X

“Velen konden niet geloven dat onze vloeren de meest matte afwerking op de markt hebben"

Het Zwitserse vloerenlabel Enia kijkt tevreden terug op een succesvolle deelname aan de vakbeurs InCoDa, die van 22 tot en met 24 september plaatsvond in Gorinchem. Tijdens deze beurs presenteerde het bedrijf de gloednieuwe JAZZ X-collectie, een serie designvloeren die indruk maakte op zowel bestaande als nieuwe klanten.

De lancering van de JAZZ X-collectie, die in samenwerking met distributeur House of Floors uit Neede in de markt wordt gezet, overtrof alle verwachtingen. "De bezoekersfrequentie en de interesse in ons nieuwe product hebben ons positief verrast", aldus een woordvoerder van Enia.


Klaas Zetzmann van House of Floors (distributeur van Enia) in gesprek met een bezoeker.

Matte afwerking
Enia benadrukte tijdens de beurs dat het MATRIX-oppervlak van de JAZZ X-collectie, dat de glansgraad met 50% vermindert, bijzonder goed in de smaak viel bij de bezoekers. "Veel nieuwe klanten konden niet geloven dat onze oppervlakken de meest matte afwerking op de markt hebben. Een directe vergelijking met onze concurrenten bewees echter dat we deze belofte waarmaken", aldus Enia. De collectie kreeg ook veel lof vanwege de robuustheid, waterbestendigheid en het feit dat het aan de hoogste binnenluchtkwaliteitseisen voldoet.



Designvariant
De JAZZ X-collectie voegt een geheel nieuwe designvariatie toe aan het bestaande assortiment. Deze lijn combineert kwaliteit met een uitgebreid scala aan legmogelijkheden. De serie omvat drie formaten die afzonderlijk of in combinatie kunnen worden geïnstalleerd. Centraal in de collectie staan de elegante korte stroken in drie warme eikentinten. Een hoogtepunt van de lijn zijn de innovatieve Versailles-panelen, die traditionele patronen met een moderne twist combineren en daarmee de aandacht trokken van veel bezoekers.

Flexibiliteit
De vele beursbezoekers waardeerden eveneens de flexibiliteit van de installatieopties van de JAZZ X-serie. De korte stroken kunnen bijvoorbeeld gelegd worden als een klassieke scheepsvloer, in een visgraatpatroon of in combinatie met de Versailles-panelen voor een indrukwekkende mix van traditie en moderniteit. Ook de natuursteendecors, die zich onderscheiden door hun authentieke textuur, trokken veel belangstelling vanwege de veelzijdige toepassingsmogelijkheden voor zowel privé- als commerciële ruimtes.



Terugkeren in 2025
"De deelname aan InCoDa was een groot succes, niet in de laatste plaats dankzij de professionele organisatie van de beurs. Zowel de voorbereiding als de uitvoering waren uitstekend, en we hebben daardoor veel potentiële klanten weten te bereiken", geeft Enia aan. De mogelijkheid om de JAZZ X-collectie binnen 48 uur te leveren vanuit het distributiecentrum in Duitsland werd ook bijzonder goed ontvangen door klanten uit Nederland en België.

Met deze positieve ervaring op zak heeft Enia al besloten om in 2025 terug te keren naar InCoDa. Het bedrijf heeft voor de volgende editie een aanzienlijk grotere stand gereserveerd, waar zij een nieuw product zullen presenteren dat speciaal is afgestemd op de Nederlandse markt. "We kijken ernaar uit om onze klanten opnieuw te verrassen met een innovatieve toevoeging aan ons assortiment", besluit Enia.



Meer informatie:
House of Floors (distributeur)
Veldhoekweg 1-04
7161 RW Neede
[email protected]
www.houseoffloors.nl

Enia Vertriebs Gmbh
www.enia-flooring.com