Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Personeel trok zelf aan de bel

Faillissement van lampenfabriek: 'Meer dan 100 banen staan op de tocht'

De rechtbank in Middelburg heeft onlangs een lampenfabriek uit Middelburg failliet verklaard, wat het einde markeert van een bedrijf dat meer dan 130 jaar heeft bestaan. Dit faillissement heeft directe gevolgen voor de 108 werknemers, die hun baan verliezen.

Vitrite is gespecialiseerd in de productie van onderdelen voor onder andere ledlampen. Het bedrijf was voorheen onderdeel van Lumileds, een dochteronderneming van Philips, maar werd in 2021 overgenomen door bedrijvendokter Nico Bolleman.



Financiƫle problemen
De fabriek kampt al geruime tijd met financiƫle problemen. Werknemers ontvingen in juli en augustus geen salaris, wat werd toegeschreven aan betalingsachterstanden van First Brands Group, de grootste klant van Vitrite. Bolleman ondernam juridische stappen, maar zijn pogingen om de betalingen af te dwingen resulteerden niet in het gewenste resultaat. "Het is niet goed genoeg om aan de schulden en verplichtingen te voldoen. Het is wel zeker dat we failliet gaan", aldus Bolleman.

Personeelszaken
In een reactie op de sombere situatie heeft het personeel zelf faillissement aangevraagd, uit wanhoop en om ervoor te zorgen dat ze nog een kans maakten op loon. Dit maakte het mogelijk dat het UWV de betaling van achterstallige lonen kan overnemen. Er zijn gesprekken gepland met het personeel, en curator Jeroen de Waard verwacht dat binnen twee tot vier weken een voorschot op het achterstallige salaris wordt uitbetaald. Een volledige terugbetaling zou enkele maanden kunnen duren. De ontslagbrieven voor de werknemers worden binnenkort verstuurd.

Er wordt momenteel onderzocht of er mogelijkheden zijn voor een doorstart van Vitrite.

Bron: Omroep Zeeland

Meer informatie:
Vitrite
Elektraweg 1
4338 PK Middelburg
www.vitrite.com

Publicatiedatum: