Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wellnessbadkamer in monumentaal Amsterdams grachtenpand

Herontworpen en-suite badkamer vormgegeven aan de hand van designvisie bewoners

Een royaal penthouse in een monumentaal Amsterdams grachtenpand verbergt een parel van een wellnessbadkamer. De onlangs herontworpen en-suite badkamer is vormgegeven aan de hand van een duidelijke designvisie van de bewoners.

Het monumentale pand, gelegen aan de breedste gracht van de stad, fungeerde lange tijd als kantoorpand. In 1997 is het opgedeeld in bedrijfsruimten en woonappartementen. De toenmalige bewoners hebben de bovenste twee appartementen samengevoegd en een riant penthouse gerealiseerd inclusief buitenterras. Acht jaar geleden hebben de huidige bewoners het penthouse, in samenwerking met een gerenommeerd Amsterdams interieur- en designstudio, gerenoveerd en voorzien van een stijlvol interieurontwerp. Dat meldt saunafabrikant KLAFS.



Saunaontwerp, interieurdesign en beschikbare ruimte
De en-suite badkamer is onlangs herontworpen. De wens voor een wellnessbadkamer met sauna was sterk. De enige vraag was: "hoe en waar kunnen we de sauna in de ruimte integreren", aldus de bewoners. Samen met KLAFS is een maatwerk sauna ontworpen die naadloos in de en-suite badkamer opgaat, zowel qua inbouw als stijl. Op inventieve wijze is de sauna rond de aanwezige pilaren gevormd, waarbij een zijwand van de sauna in de aangrenzende masterbedroom onzichtbaar is weggewerkt achter verticale notenhouten panelen. Deze notenhouten panelen lopen in het slaapvertrek onmerkbaar over in een notenhouten garderobewand. Deze wellnessbadkamer toont daarmee een optimale symbiose tussen het maatwerk sauna-ontwerp van KLAFS en de karakteristieke elementen van het interieurontwerp, waarbij de beschikbare vierkante meters ten volste benut zijn.

Designvisie
De bewoners hadden ten aanzien van het sauna-ontwerp een duidelijke designvisie voor ogen. Notenhouten panelen moesten ook de binnenwanden van de sauna bekleden om zo visuele eenheid te creëren met de andere hout- en paneelelementen in de woning. De bewoners: "Fraaie verticale notenhouten panelen voegen textuur toe aan het interieur, waardoor de designinteresse verhoogd wordt."

Een ander belangrijk element in het ontwerp was het lichtplan. In de gehele wellnessruimte is de verlichting met veel zorg en kunde op elkaar afgestemd, waarbij de saunaverlichting onderdeel is van het gerealiseerde lichtplan. De indirecte LED-verlichting SUNSET L onder de bovenste bank en de decoratieve ROMEO en JULIA saunahanglampen van KLAFS versterken de ontspannen, warme sfeer van de sauna. Dankzij het grote glazen front is deze warme, ontspannen sfeer voelbaar in de hele badkamer. De spiegelverlichting bij de naastgelegen toilettafel is functioneel van aard en tegelijk een intrigerend statement vanwege de royale ronde verlichtingsvorm. In de tegenoverliggende wand is verticale wandverlichting verwerkt, wat een speels contrast biedt met de ronde spiegelverlichting. Elegante hanglampen voegen extra sfeer en decoratie toe aan de toilettafel, waarbij ook de ranke, verticale vorm in de verlichting terug te zien is.

Ultieme ontspanning door weldadige extra's
Voor optimale ontspanning is de maatwerk sauna uitgerust met een infrarood rugleuning en een saunakachel voorzien van vijf saunatypen. De infrarood rugleuning InfraPLUS van KLAFS is ideaal voor iedereen die naast de sauna ook wil genieten van weldadige infraroodwarmte. De sauna en SANARIUM® kachel FERO verandert de klassieke Finse sauna naar wens in een tropisch bad, een warmeluchtbad, een zacht stoombad of een kruidenbad. De zachte warmte, die mogelijk is met het SANARIUM® van KLAFS, wordt door de bewoners als zeer ontspannend ervaren.

Tijdens het me-time moment biedt de volledig glazen pui van helderglas een fraai zicht op de wellnessruimte. Deze is uitgerust met een rond, diep bad, een regendouche, royale dubbele wastafel en toilet.

Meer informatie:
KLAFS
www.klafs.nl

Publicatiedatum: