Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Iconische bedkisten van Louis Vuitton krijgen een nieuwe versie

Louis Vuitton lanceert twee vernieuwde versies van zijn iconische bedkist, ontworpen door de artistieke directeuren Nicolas Ghesquière en Pharrell Williams. De originele bedkist, die in 1868 werd geïntroduceerd, is door deze samenwerkingen in een nieuw, modern jasje gestoken en brengt luxe comfort naar een hoger niveau.

Pharrell Williams gaf de bedkist een vernieuwde look met een klassieke Monogram-tent buitenkant en een lichtgewicht aluminium en beukenhouten opvouwbaar bedframe. Het ontwerp is voorzien van een matras in vier delen met traagschuim voor extra comfort. De binnenkant van de kist wordt verfraaid met levendige rode en witte strepen, en het matras en de kussens bevatten borduursels met de tekst "LV Lovers". Nicolas Ghesquière's versie heeft een subtiele, verfijnde afwerking met gegraveerde metalen platen en een bloemenpatroon op het matras, waarmee hij visuele zachtheid combineert met de robuustheid van de materialen.

Historische betekenis
De originele bedkist van Louis Vuitton werd in de 19e eeuw ontworpen om reizigers een comfortabele slaapmogelijkheid te bieden tijdens hun reizen. De kist, oorspronkelijk gelanceerd in 1868 en gepatenteerd in 1885, was een pionier in het aanbieden van draagbare luxe. Een van de eerste modellen werd gemaakt voor de Italiaanse ontdekkingsreiziger Pierre Savorgnan de Brazza en was ontworpen om bestand te zijn tegen zware omstandigheden dankzij de zinken en koperen constructie.

Expositie en prijzen
De moderne uitvoeringen van de bedkisten zijn onlangs onthuld door Elite Traveler en worden tentoongesteld in Frankrijk. De Bed Trunk van Nicolas Ghesquière, met een waarde van 257.000 dollar, is te zien in de Louis Vuitton-winkel in Saint-Germain-des-Prés van 20 september tot 6 oktober. De versie van Pharrell Williams, geprijsd op 221.000 dollar, wordt gepresenteerd tijdens het Savoir Rêver Louis Vuitton-evenement in het Hôtel Cheval Blanc in Parijs van 21 september tot 4 oktober.

Bron: LuxuryLaunches

Publicatiedatum: