Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Is het installeren van een dryback PVC vloer echt zo complex?'

"Je hoort wel eens de wildste verhalen over het installeren van een dryback pvc-vloer. Het zou ingewikkeld zijn, te technisch of zelfs bijna onmogelijk voor de gemiddelde stoffeerder. Maar is dat echt waar? Of maken we het onszelf soms gewoon te moeilijk?", vraagt Benno Broen zich af. Hij is erkend onafhankelijk deskundige in vloeren. "Laten we eens een stap terug doen en de processen rondom het installeren van een dryback pvc-vloer ontrafelen. Het installeren van zo'n vloer lijkt misschien intimiderend, maar met de juiste kennis en gereedschappen blijkt het al snel geen rocket science te zijn."



Begin met het materiaal
"Het eerste waar je naar moet kijken is het materiaal zelf. Pvc-vloeren zijn er in vele soorten en maten en elk merk kent zijn eigen verwerkingsvoorschriften. Dit klinkt misschien als een open deur, maar het goed doornemen van deze voorschriften is cruciaal. Voordat je een mes of lijm aanraakt zorg je ervoor dat je precies weet waar jouw specifieke dryback pvc-vloer om vraagt om op de juiste manier geïnstalleerd te worden.

Er zijn verschillende soorten backing en afwerkingen en deze hebben invloed op hoe je de vloer moet behandelen. Misschien denk je: "Ach, het zal wel vergelijkbaar zijn met die andere vloer die ik eerder heb gelegd." Maar nee, elke vloer heeft zijn eigen specifieke aanpak nodig. Een goede voorbereiding begint dus bij het begrijpen van je materiaal."

Lees hier de complete blog.

Publicatiedatum: