Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Interieurwinkel verkoopt kunstwerken van bewoners zorginstelling

Een interieurwinkel heeft besloten om kunstwerken te verkopen die zijn gemaakt door bewoners van een zorginstelling. Charlotte Beernaert, een interieurcomponiste, verbindt kunst en interieurdesign op een unieke manier. Ze beschrijft haar werk als het schikken van objecten in een ruimte, vergelijkbaar met het componeren van muziek. Voor haar zijn de karakteristieken van objecten belangrijker dan hun perfectie, en ze streeft naar een harmonieuze en rustgevende inrichting met kleurvolle en unieke voorwerpen.

Charlotte Beernaert.

In haar zoektocht naar bijzondere kunstwerken kwam Beernaert in contact met hARTwerk, de beleefwinkel van Dominiek Savio in Gits. Hier vervaardigen cliënten in de dagbesteding al jaren unieke kunstwerken. Volgens Beernaert heeft elk van deze kunstenaars zijn eigen stijl en humor, wat perfect aansluit bij haar visie op interieurcompositie.

De samenwerking tussen Beernaert en hARTwerk wordt bevestigd door Veerle Wouters, coördinator van de dagbesteding, die aangeeft dat de creaties van cliënten vaak een uiting zijn van hun creativiteit en vrijheid. Tijdens de opendeurdagen van De Tuin Der Kunsten, die in oktober plaatsvinden, presenteert Beernaert een verzameling van kunst- en designcomposities, waaronder werken van Hilde Deceuninck en Marc Rubenska.

Voor elke verkoop van een kunstwerk doneert Beernaert nieuwe klei aan de cliënten, zodat ze hun passie voor keramiek kunnen voortzetten. Ergotherapeut Trui De Brauwere benadrukt de waarde van deze samenwerking, die de cliënten de kans biedt om hun kunstwerken in een echte interieurwinkel te verkopen, wat voor hen een grote eer is.

Bron: Het Nieuwsblad

Publicatiedatum: