Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Winstgroei Mandemakers Groep stokt

De Mandemakers Groep, dat onder leiding van miljardair Ben Mandemakers staat, ervaart de nasleep van de pandemie nu de keukenhausse uit die periode voorbij is. Volgens het recent gepubliceerde jaarverslag van het keukenimperium is de winstgroei tot stilstand gekomen. In 2023 daalde de jaaromzet met 8% naar ongeveer €1,1 miljard, met een nettowinst van €81,4 miljoen, een lichte afname ten opzichte van het voorgaande jaar. Dat meldt zakenmagazine Quote.



De bedrijfsresultaten blijven dit jaar naar verwachting gelijk aan die van 2023, waarbij de Mandemakers Groep het bedrijfsresultaat op ongeveer €109 miljoen projecteert. Deze stagnatie wordt toegeschreven aan eerder gemaakte uitgaven door consumenten tijdens de coronaperiode. Bovendien is het consumentenvertrouwen in mei en juni van dit jaar afgenomen, terwijl de hypotheekrentes zijn gestegen en de huizenmarkt stagneert.

Deze omstandigheden hebben geleid tot een afname van de vraag naar nieuwe keukens, wat invloed heeft gehad op de gehele bedrijfsvoering van de Mandemakers Groep, dat onder andere bekend is van Brugman Keukens en Keuken Kampioen. In tegenstelling tot het voorgaande jaar, waarin er nog een dividend van €75 miljoen werd uitgekeerd, bleef dit jaar een winstkering uit.

Bron: Quote

Meer informatie:
De Mandemakers Groep
www.werkenbijmandemakers.nl

Publicatiedatum: