Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ikea opent winkel van 21.620 m² met 9.500 producten in Shanghai

Gisteren (26 september) heeft Ingka Group een nieuwe Ikea-winkel geopend, samen met een Livat-ontmoetingsplaats in het Changning-district in Shanghai. Hiermee breidt het zijn aanwezigheid in China verder uit.

De nieuwe Ikea-winkel beslaat een totale oppervlakte van 21.620 vierkante meter en biedt meer dan 9.500 producten, waarvan 4.700 artikelen beschikbaar zijn voor afhaling op dezelfde dag. Daarnaast beschikt de winkel over een Zweeds restaurant met 450 zitplaatsen, waar klanten ter plaatse kunnen genieten van een maaltijd, en een Zweedse voedselmarkt, waar men producten kan kopen om mee naar huis te nemen. De Ikea-winkel is verdeeld over twee verdiepingen binnen de nieuwe Livat Shanghai-ontmoetingsplaats, de grootste in zijn soort in China, beheerd door Ingka Centres, onderdeel van de Ingka Group. Het complex omvat ook vijf nieuwe kantoortorens van Livat, waarin een van de grootste Ikea-kantoorruimtes is gevestigd.



Sara Del Fabbro, Deputy Retail Manager van Ingka Group, licht toe: "China is een van de belangrijkste strategische markten voor Ikea, en we zijn hier sterk aan toegewijd. We zijn al 26 jaar actief in China en zien volop mogelijkheden om verder te groeien en bij te dragen aan de lokale economie en gemeenschappen. We zijn dan ook verheugd om nog een Ikea-winkel in deze regio te openen, waarmee we onze fysieke en digitale aanwezigheid verder versterken en het voor de inwoners van Shanghai nog toegankelijker en handiger maken."

"Elke Livat-locatie is meer dan alleen een plek om te winkelen – het is een ruimte waar mensen samenkomen, geïnspireerd door een gevoel van gemeenschap en talloze redenen om te bezoeken. Livat Shanghai is een belangrijke mijlpaal terwijl we ons 15-jarig bestaan in China vieren. We kijken ernaar uit om onze reis voort te zetten en nieuwe ervaringen te brengen aan gemeenschappen en bezoekers," aldus Cindy Andersen, Managing Director van Ingka Centres.



Ikea Shanghai Linkong vormt een aanvulling op de bestaande Ikea-locaties in Shanghai Xuhui, Beicai en Baoshan. De nieuwe winkel is gunstig gelegen in een gebied met bijna 800.000 inwoners en 140.000 kantoormedewerkers. Met fysieke winkels in combinatie met een sterke online aanwezigheid biedt Ikea nu een nog naadlozere omnichannel-winkelervaring in Shanghai.

Na de feestelijke opening van de Ikea Shanghai Linkong-winkel en Livat Shanghai exploiteert Ingka nu 39 Ikea-winkels van verschillende groottes en 10 Livat-ontmoetingsplaatsen op de Chinese markt.

Meer informatie:
Ikea
www.ikea.nl

Publicatiedatum: