Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Twentse fabrikant van PVC-films failliet verklaard

Deze week heeft de rechtbank in Almelo een producent van PVC-films in staat van faillissement verklaard. De rechtbank heeft Hendrie Aarnink benoemd als curator om het faillissement te begeleiden.

PVC-films, of polyvinylchloride-films, zijn dunne lagen gemaakt van polyvinylchloride, een veelgebruikte kunststof. PVC-films kunnen worden bedrukt en gebruikt voor decoratieve doeleinden, bijvoorbeeld als wandbekleding of als onderdeel van interieurdesign.



Achtergrond van Vénilia Décor B.V.
Het bedrijf in kwestie is Vénilia Décor B.V., opererend onder de naam Van Merksteijn Plastics. De onderneming is producent van PVC-films, met een productievestiging in Nederland. Het bedrijf is gespecialiseerd in de vervaardiging van zelfklevende decoratieve laminaten, waaronder statische raamfolies en drukmedia. Met meer dan 200 designs en de mogelijkheid tot embossing biedt Vénilia een breed scala aan productopties, ontwikkeld met behulp van geavanceerde rotogravure technologie en digitale druktechnieken.

Het bedrijf produceert volgens ISO-normen en voldoet aan de Oeko-Tex en REACH-criteria. Deze certificeringen bevestigen de veiligheid en milieuverantwoordelijkheid van hun producten



Innovaties en productontwikkeling
Een van de recentste ontwikkelingen binnen het bedrijf was de oprichting van een digitale drukafdeling, waarmee Vénilia zijn aanbod kon uitbreiden met digitale ontwerpen die op aanvraag geproduceerd kunnen worden in kleinere hoeveelheden. Dit biedt distributors meer flexibiliteit en keuzevrijheid. De productie maakt gebruik van UV LED-inkten, die zorgen voor betere hechting en minder geur.

Onder de merknaam GEKKO-OFFICE® introduceerde Vénilia ook een nieuwe lijn van kantoorfolies, die een breed scala aan diktes en afwerkingen biedt. Deze producten zijn gericht op een veelzijdige markt, van kantoorbehoeften tot decoratieve toepassingen.

Meer informatie:
Vénilia Décor B.V.
Verzetslaan 20
7548 EN Enschede
www.veniliadecor.com

Publicatiedatum: