Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

6 op 10 Nederlanders ergeren zich aan buren: dit is de ergernissen-top-5

Aanstaande zaterdag is het Burendag. Voor veel mensen is dat een reden om samen met de rest van de straat gezellige activiteiten te ondernemen. Bijna zeven op de tien Nederlanders onderhouden namelijk een goede relatie met hun buren. Dat blijkt uit onderzoek van Verhuisoffertes.com in samenwerking met onderzoeksbureau Panel Inzicht. Desondanks geven zes op de tien ondervraagden aan zich zo nu en dan te ergeren aan hun buren.



Geluidsoverlast wordt door een op de zesNederlanders genoemd als voornaamste punt van irritatie. Een kleinere groep - opvallend genoeg vooral twintigers - noemt specifiek feestjes als bron van ergernis. De ergernissen-top-3 wordt gecompleteerd door buren die zich te veel met andermans zaken bemoeien. Dat laatste wordt vaak door mannen ervaren, zoals zij zich ook bovengemiddeld vaak storen aan de huisdieren van hun buren. Vrouwen daarentegen noemen geluidsoverlast en rommeligheid vaker als voornaamste ergernis



Burenergernis vooral in de Randstad
Volgens Verhuisoffertes.com lijkt het erop dat 'bij elkaar op de lip wonen', zoals in de dichtbevolkte Randstad, de verhoudingen met de buren zo nu en dan flink op scherp zet. Zo geven bijna twee op de drie Noord-Hollanders aan zich soms te ergeren aan hun buren. Ook in Zuid-Holland en Flevoland ligt het 'ergernispercentage' ruim boven de 60 procent. Heel anders is dat in Zeeland, waar minder dan vier op de tien inwoners zich storen aan hun buren. Ook Limburg en Friesland scoren relatief laag.



Relatie met buren vooral voor ouderen belangrijk
Waar de relatie met de buren een op de zes jongeren (18-30 jaar) weinig kan schelen, kijken 70-plussers daar heel anders naar. Het spreekwoord 'beter een goede buur dan een verre vriend' gaat voor meer dan 80 procent van de Nederlanders boven de 70 op. Zij vinden de relatie met hun buren belangrijk of zelfs zeer belangrijk. En nog belangrijker: in 86 procent van de gevallen beoordelen zij de relatie met hun buren momenteel ook als goed tot zeer goed. In de jongste doelgroep is dat slechts 56 procent. Tussen mannen en vrouwen bleken in dit onderzoek van Verhuisoffertes.com tot slot nauwelijks verschillen te zijn.



Meer informatie:
Verhuisoffertes.com
www.verhuisoffertes.com

Publicatiedatum: