Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jan des Bouvrie leeft voort in bronzen bank

Bijna vier jaar na zijn dood heeft Jan des Bouvrie een eerbetoon gekregen dat recht doet aan zijn werk. Bij Het Arsenaal in Naarden-Vesting is woensdag een kubusbank geplaatst (zie video onderaan het artikel). Dat meldt De Gooi- en Eemlander.


Jan des Bouvrie. Foto: Erwin Olaf Springveld - wikiportret.nl.

Jan des Bouvrie (1942-2020) was een bekende Nederlandse interieurontwerper, architect en ontwerper van meubels. Hij werd vooral beroemd door zijn strakke, minimalistische stijl en het gebruik van de kleur wit in zijn ontwerpen, wat een tijdloos kenmerk werd van zijn werk. Des Bouvrie wordt vaak geassocieerd met het moderniseren van het Nederlandse interieurontwerp en het toegankelijk maken van design voor een breed publiek.

Hij studeerde aan de Rietveld Academie en brak in de jaren '60 door met zijn beroemde ontwerp, de Kubusbank. Vanaf dat moment groeide zijn reputatie in de designwereld snel. Later richtte hij samen met zijn vrouw Monique het succesvolle interieurbedrijf en ontwerpbureau Studio Jan des Bouvrie op in Naarden, waar ook zijn designwinkel en kunstgalerie gevestigd waren.

Naast meubels ontwierp hij ook complete interieurs voor woningen, kantoorgebouwen en hotels, waarbij hij zich onderscheidde door zijn oog voor detail en harmonie. Jan des Bouvrie ontving meerdere prijzen voor zijn werk, zoals de "Grand Seigneur" in 1993, een prestigieuze prijs voor mensen met uitzonderlijke verdiensten in de interieurbranche. Zijn nalatenschap leeft voort als een van de meest invloedrijke Nederlandse ontwerpers van de 20e en 21e eeuw.

Publicatiedatum: