Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Waar komt de populaire bouclé-stof vandaan?

Comfortabel en gezellig met een mid-century uitstraling; is het geen wonder dat bouclé, een duurzame stof met textuur, al een tijdje on trend is. Het trendy materiaal bestaat echter al heel lang. Het is afkomstig van de Amerikaanse interieurontwerpster Florence Knoll, de initiatiefnemer van de bouclé bank. Elle Decoration traceerde de oorsprong van de populaire boucléstof en onderzoekt de revival ervan.


Foto: Dreamstime.

De term 'bouclé' is afkomstig van het Franse woord voor 'krul' of 'lus' en beschrijft aanvankelijk een garen, meestal wol, dat wordt gekenmerkt door kleine lussen. Deze lussen, wanneer geweven, geven de stof een zacht, gestructureerd en substantieel gevoel.

Halverwege de jaren 40 werkte Florence Knoll samen met Eero Saarinen, een jeugdvriend en regelmatige medewerker. Ze vroeg hem een stoel te ontwerpen die uitnodigender was dan 'een mand vol kussens' en iets om 'in op te krullen'. Het resultaat was de 'Womb' stoel, bekleed met Knoll's 'Classic Bouclé'.

Gezien de blijvende aantrekkingskracht van mid-century design is het geen verrassing dat bouclé een comeback heeft gemaakt. De afgelopen vijf jaar lanceerde luxe textielbedrijf Dedar een collectie met deze tactiele stof en ontwerpers als Levi Christiansen, Royal Stranger en Raf Simons voor Kvadrat hebben het verwerkt in hun meubellijn. Bouclé voegt textuur, visuele interesse en comfort toe aan interieurs, wat bijdraagt aan de blijvende populariteit.

Bron: www.elledecoration.co.uk

Publicatiedatum: