Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Winst Hornbach neemt in eerste half jaar met bijna 20% toe

Halverwege het boekjaar 2024/25 is de omzet van Hornbach stabiel gebleven (+0,1% ten opzichte van vorig jaar), terwijl de winst dankzij strikte kostenbeheersing met 19,9% is gestegen. Ondanks de voorzichtigheid van consumenten en de stijgende kosten, blijft Hornbach vasthouden aan zijn laagste prijsgarantie, wat resulteerde in klantengroei. Hornbach is wederom uitgeroepen tot Beste Bouwmarkt van Nederland en Beste Webshop in de categorie Bouwmarkt.



In het tweede kwartaal van het boekjaar 2024/25 bleef de omzet stabiel, ondanks slechte weersomstandigheden en afwachtende consumenten. De halfjaaromzet kwam uit op 3.445,8 miljoen euro, iets hoger dan dezelfde periode vorig jaar. Hornbach's onlineverkoop vertegenwoordigde 12,5% van de totale omzet in de eerste helft van het jaar.

De kostenbeheersing van Hornbach resulteerde in een winst van 265,4 miljoen euro, een stijging van 19,9%. De verwachting is dat de omzet en EBIT aan het eind van het jaar net boven het niveau van vorig jaar uitkomen. In Nederland behaalde Hornbach een marktaandeel van 27,5%, mede dankzij de opening van nieuwe vestigingen en Drive In's, wat vertrouwen geeft voor verdere groei.



Meer informatie:
Hornbach
www.hornbach.nl

Publicatiedatum: