Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Ik werkte als ontwerper en maker van meubels"

Interieurdesigner Lena Sokolova vluchtte vanuit Oekraïne naar Nederland

Lena Sokolova, een interieurontwerper uit Oekraïne, vond haar nieuwe thuis aan de Gasthuisstraat in Barneveld nadat ze moest vluchten voor de oorlog in haar land.

Tot 2014 woonde Lena met haar familie in Lugansk, waar ze een bloeiende carrière had als binnenhuisarchitect en meubelmaker. "Ik werkte als ontwerper en maker van meubels voor keukens, woonkamers, slaapkamers en kinderkamers", vertelt ze aan de Barneveldse Krant. Met Lena's expertise in het creëren van functionele en esthetische ruimtes droeg ze bij aan de Oekraïense interieurwereld.



Een nieuwe start
De Russische annexatie van De Krim in 2014 veranderde Lena's leven drastisch. Haar familie verhuisde naar Kiev, waar ze hun leven opnieuw probeerden op te bouwen. "Mijn zoon Alex kreeg een internationale beurs, wat ons hielp een stabiele basis te vinden in Kiev", legt Lena uit. Daarnaast waagde de familie zich in een heel andere onderneming: ze openden een klein familiebedrijf waar ze donuts maakten. Dit was een creatieve manier om nieuwe kansen te vinden, naast Lena's ervaring in interieurontwerp.

Een nieuw leven in Nederland
Na de Russische invasie in Oekraïne in 2022 besloot Lena met haar familie naar Nederland te vluchten. Nu woont ze in Barneveld, waar ze langzaam maar zeker een nieuw leven probeert op te bouwen. Hoewel ze haar carrière als binnenhuisarchitect tijdelijk heeft moeten onderbreken, blijft haar passie voor design en interieur onveranderd.

Bron: Barneveldse Krant

Publicatiedatum: