Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

3D-geprinte hanglamp brengt warmte naar binnen

De herfst is weer in aantocht. En dat betekent dat de zonnestralen buiten zich weer inruilen voor gezellig licht binnen. Afgelopen voorjaar is door Amsterdams industrieel designer Basten Leijh, in opdracht van Signify (Philips MyCreation), een 3D-geprinte hanglamp gelanceerd tijdens de Milan Design Week. Inmiddels draagt deze armatuur - gemaakt met gerecycled materiaal - de passende naam Cloak. De 'mantel' is geïnspireerd door de gelaagdheid van stoffen uit de mode. Cloak is er helemaal klaar voor om het interieur van zowel bedrijven als consumenten te laten stralen.


Basten Leijh tijdens Masterly | The Dutch in Milano.


De inspiratie door stoffen uit de mode is terug te zien in de verschillende lagen die over de basisvorm van de lamp draperen, zoals een kledingstuk zich over een lichaam vormt. Doordat de delen verschuifbaar zijn, krijgt elke lamp een eigen uitstraling. De 3D-printtechniek van Signify zorgt automatisch voor de technische lagen, die een hip rib-effect creëren. Het licht dat deze bijzondere 'mantel' geeft is warm en sfeervol. Een gezellig hoekje in de woonkamer, warm licht in de kinderkamer, wat sfeer in de lunchruimte op werk - Cloak past zich makkelijk aan.

Naast het warme, easy going karakter heeft deze unieke hanglamp nog een belangrijke eigenschap: verantwoord. Zo zijn de geprinte onderdelen van Cloak gemaakt met 65% gerecycled materiaal en worden de lampen lokaal en per bestelling geprint. Hiermee wordt de uitstoot van CO₂ en afval verminderd.

Foto: C.J.Productions.

Meer informatie:
Basten Leijh Design
+31 6 24 50 77 09
[email protected]
www.bleijh.com

Signify
www.signify.com

Publicatiedatum: