Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Retailketen Jysk boekt recordomzet

De omzet van Jysk is in het boekjaar 2023/24 met 7,6 procent gegroeid naar 41,4 miljard Deense kronen (5,6 miljard euro). Het aantal klanten steeg aanzienlijk met 11,9 miljoen nieuwe klanten, die de weg vonden naar Jysk, mede dankzij aantrekkelijke aanbiedingen op het gebied van Scandinavisch wonen en slapen. Jysk vestigde ook een nieuw klantenrecord met 11,9 miljoen nieuwe klanten, die aankopen deden in een van de meer dan 3.400 Jysk-winkels verspreid over 48 landen.



Ondanks wereldwijde onzekerheden en onrust, investeerde Jysk in prijsverlagingen voor meer dan de helft van zijn producten. Het assortiment onder de noemer 'Everyday Low Price' werd verder uitgebreid. Deze prijsverlagingen droegen bij aan een stijging van 11 procent in het aantal verkochte producten.

"Ik wil onze medewerkers hartelijk bedanken voor hun harde werk, toewijding en klantgerichte houding. Ons boekjaar begon moeizaam met lage verkoopcijfers, maar door onze focus op scherpe prijzen en kwaliteitsproducten hebben we opnieuw een omzetrecord kunnen behalen. We hebben ons marktaandeel verder vergroot en het aantal klanten, zowel in winkels als online, aanzienlijk zien toenemen", aldus Rami Jensen, President en CEO van Jysk.


Rami Jensen, President en CEO van Jysk.

Nieuwe winkels en uitbreiding naar Marokko
In het afgelopen boekjaar zette Jysk zijn groei voort met de opening van 137 nieuwe winkels en 489 andere winkelactiviteiten, zoals verhuizingen, uitbreidingen en verbouwingen naar het nieuwste winkelconcept 3.0. In het voorjaar van 2025 opent Jysk zijn eerste winkels in Marokko. "Uitbreiding zit in ons DNA en dat blijft zo. We willen winstgevend blijven groeien, zowel buiten Europa als in de landen waar we al actief zijn, met als doel om uiteindelijk 5.000 winkels te openen. Ik ben zeer tevreden dat zowel het aantal Jysk-winkels als het aantal klanten elk jaar blijft groeien", zegt Rami Jensen.

Investeringen in distributie
Om aan de groeiende vraag te voldoen, investeert Jysk in twee nieuwe, ultramoderne distributiecentra. De bouw van het eerste centrum in Lelystad is deze zomer begonnen en zal naar verwachting in 2026 zijn afgerond. Het distributiecentrum, dat gecertificeerd zal worden volgens de internationale duurzaamheidsnorm LEED, zal 147.000 vierkante meter groot zijn en plaats bieden aan 166.000 pallets. De ligging in Lelystad verkleint de afstand naar winkels in Nederland, Belgiƫ, het Verenigd Koninkrijk en Ierland en maakt het mogelijk goederen per binnenschip aan te voeren.

Het tweede distributiecentrum wordt gebouwd in Almenara, Spanje, en zal het huidige centrum bij Valencia vervangen. Dit nieuwe centrum zal de bevoorrading van meer dan 150 winkels in Spanje, Portugal en Marokko verzorgen. "Met deze twee nieuwe distributiecentra kunnen we onze wereldwijde logistieke infrastructuur verder versterken en onze klanten overal scherpe aanbiedingen blijven bieden op het gebied van Scandinavisch wonen en slapen, ook in nieuwe markten," aldus Rami Jensen.

Jysk publiceert het volledige jaarverslag, inclusief winstcijfers en landelijke resultaten voor het boekjaar 2023/24, op donderdag 28 november.

Meer informatie:
Jysk
www.jysk.nl

Publicatiedatum: