Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zitmeubelenfabrikant in liquidatie, meer dan 300 werknemers moeten vrezen voor hun baan

Een Franse fabrikant van zitmeubelen staat op het punt zijn deuren te sluiten. Het bedrijf, gevestigd in het departement Loire, verkeert in financiële moeilijkheden en is nu in gerechtelijke liquidatie geplaatst. Meer dan 300 medewerkers dreigen hierdoor hun baan te verliezen. Dat meldt het Franse platform Samarew.



Het gaat in deze om fabrikant Le Coteau. De problemen worden volgens insiders veroorzaakt door stijgende grondstofprijzen van hout en textiel, evenals sterke concurrentie van buitenlandse producenten, vooral uit Azië. Daarnaast heeft de pandemie de toeleveringsketen verstoord en de vraag naar duurzame goederen verminderd, wat de financiële situatie verder verzwakte.

Het gebrek aan modernisering en onvoldoende investeringen in digitalisering hebben de concurrentiepositie van Le Coteau ook negatief beïnvloed. Ondanks deze uitdagingen is er nog hoop op een doorstart, mogelijk door investeerders of strategische samenwerkingen, die het bedrijf kunnen helpen concurrerend te blijven.

Bron: Samarew

Publicatiedatum: