Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Investering van ruim 1 miljoen euro houdt meubelwinkel niet overeind

Een meubelwinkel uit Gent is na 26 jaar failliet verklaard. Ondanks een forse investering van een Antwerpse ondernemer, ter waarde van een bedrag "met zes nullen," kon de iconische zaak niet gered worden. Het interieurbedrijf stond sinds 1998 bekend om zijn verkoop van exclusieve designmeubels van merken zoals Carl Hansen, Herman Miller en B&B Italia.

Het faillissement van Art Nivo volgde nadat een grote lening niet op tijd kon worden afbetaald en investeerders geen extra kapitaal wilden inbrengen. Pogingen om een overnemer te vinden mislukten. Begin september 2024 werd het faillissement uitgesproken door de ondernemingsrechtbank. Dat meldt Made in Oost-Vlaanderen.



Gevolgen voor klanten en werknemers
Curator Pieter Huyghe bevestigde dat klanten met lopende bestellingen waarschijnlijk hun geld kwijt zijn. Er wordt echter per dossier bekeken hoe gedupeerden geholpen kunnen worden. De zes medewerkers krijgen hun loon uitbetaald en de covidsteun is volledig terugbetaald, wat zorgt voor een "proper" faillissement, een zeldzaamheid volgens de curator.

Toekomstige veiling en impact
Er komt een uitverkoop via Troostwijk Veilingen om schulden aan de bank, klanten en leveranciers af te lossen. Art Nivo betaalde maandelijks 10.000 euro huur voor het pand in Onderbergen. Huyghe benadrukt dat het faillissement een groot verlies is voor de stad Gent, die opnieuw een unieke winkel verliest. De meubelsector kampt momenteel met zware tijden, wat de neergang van de winkel heeft versneld.

Bron: Made in

Meer informatie:
Art Nivo
Onderbergen 78a
9000 Gent
www.artnivo.be

Publicatiedatum: