Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De evolutie van houten vloeren

Een belangrijke manier om een interieur een moderne uitstraling te geven, is door te kiezen voor houten vloeren. Hout voegt warmte, karakter en stijl toe aan elke ruimte. Door de jaren heen is de technologie rondom houten vloeren sterk verbeterd, waardoor er nu diverse opties zijn die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook praktisch en duurzaam. In de onderstaande blog, gaat het Zweedse label Bjelin hier verder op in.



De klassieke keuze
"Massief houten vloeren zijn al eeuwen een favoriet vanwege hun natuurlijke uitstraling en de mogelijkheid om het oppervlak meerdere keren te schuren en opnieuw te behandelen. Dit verlengt de levensduur aanzienlijk, waardoor massief hout een duurzame keuze lijkt. Toch heeft het enkele nadelen. Het installeren van massieve houten vloeren is een tijdrovend en kostbaar proces dat meestal niet door doe-het-zelvers kan worden uitgevoerd, omdat de vloer verlijmd of vernageld moet worden. Daarnaast is deze vloersoort gevoelig voor veranderingen in luchtvochtigheid, wat kan leiden tot krimpen of uitzetten van de planken."

Meerlaags parket
"Om de nadelen van massief hout aan te pakken, werd het meerlaags parket ontwikkeld. Dit type vloer bestaat uit meerdere lagen hout, wat zorgt voor een stabielere structuur die minder gevoelig is voor de invloed van vocht en temperatuur. Hierdoor blijft de vloer beter in vorm, ook bij schommelingen in het binnenklimaat. Daarnaast wordt het hout efficiënter gebruikt, waardoor er minder verspilling is van dit waardevolle natuurlijke materiaal. Meerlaags parket biedt dus niet alleen meer stabiliteit, maar ook een duurzamere benadering van houtgebruik."



De toekomst van houten vloeren
"De nieuwste innovatie in de wereld van houten vloeren is de Woodura geharde houten vloer, die de voordelen van zowel massief hout als meerlaags parket overtreft. Deze revolutionaire vloer combineert 100% echt hout met ongeëvenaarde duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Dankzij de gepatenteerde Woodura®-technologie is het oppervlak drie keer sterker dan traditionele houten vloeren en extreem bestand tegen deuken. Dit maakt het ideaal voor ruimtes die intensief worden gebruikt.

Een ander belangrijk voordeel van Woodura is het eenvoudige kliksysteem, waardoor de installatie een stuk makkelijker en sneller verloopt. Dit biedt een groot voordeel voor zowel professionals als doe-het-zelvers. Bovendien zorgt de vochtbestendige Välinge Compositek houtkern voor extra stabiliteit en een langere levensduur, terwijl het verantwoord verkregen FSC-gecertificeerde hout de ecologische voetafdruk verkleint.

Woodura vloeren vertegenwoordigen niet alleen een technologische doorbraak, maar ook een stap richting milieubewust interieurdesign. De combinatie van de natuurlijke schoonheid van hout met uitzonderlijke stevigheid en duurzaamheid maakt het een voorloper in de evolutie van houten vloeren. Deze vloer biedt de perfecte mix van esthetiek, praktische voordelen en ecologische verantwoordelijkheid, wat het tot een aantrekkelijke keuze maakt voor de moderne woning."



Meer informatie:
Bjelin
www.bjelin.com

Gebrs. Willard
www.willard.nl

Kerkhofs Parket
www.parketkerkhofs.be

Publicatiedatum: