Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlandse fabrikant VICstairs daagt concurrent voor de rechter wegens patentinbreuk

De Nederlandse fabrikant VICstairs BV, dat actief is in de woon- en projectbranche, heeft aangekondigd juridische stappen te ondernemen tegen een branchegenoot. VICstairs is van mening dat het bedrijf inbreuk maakt op hun Europees gepatenteerde uitvinding: prefab trap overzettreden met een elastische slijtlaag.

De gepatenteerde technologie van VICstairs omvat de productie van trap overzettreden waarbij onder andere een op MDF verlijmde flexibele PVC/LVT slijtlaag wordt gebruikt, evenals varianten met composiet Rigid vloerplaten. Volgens VICstairs maakt Topstairs.eu (om dit bedrijf gaat het) inbreuk op haar patenten.



De plaatmaterialen worden in de onderzijde ingefreest en een sterke trapneus in gevouwen.
Deze innovatieve producten zijn voorzien van een duurzame, elastische slijtlaag, die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook zorgt voor extra veiligheid en gebruiksgemak. Deze trapbekledingen liften momenteel mee op dé trend van elastische vloeren.

VICstairs heeft bevestigd dat zij momenteel andere partijen in zowel binnen- als buitenland onderzoekt die mogelijk inbreuk maken op hun intellectuele eigendom. "Wij nemen elke vorm van patentinbreuk uiterst serieus", aldus een woordvoerder van VICstairs. "Onze gepatenteerde uitvinding is het resultaat van jarenlang onderzoek en innovatie, en we zullen niet toestaan dat anderen hier misbruik van maken."

Het bedrijf benadrukt dat het kort geding tegen Topstairs.eu slechts de eerste stap is in een bredere juridische strategie om hun intellectuele eigendom te beschermen. "Onze technologie is uniek in de markt en is ontworpen met de hoogste normen in kwaliteit en duurzaamheid. We zullen alle noodzakelijke juridische middelen inzetten om ervoor te zorgen dat onze rechten gerespecteerd worden", voegt de woordvoerder toe.

Oprichter en COO Edward Döderlein de Win van Topstairs.eu wil in dit stadium niet reageren. "Medio volgende week komen we met een reactie", laat hij desgevraagd weten.

Meer informatie:
VICstairs
Sluisweg 1
5145 PE Waalwijk
+31 416 74 2009
[email protected]
www.vicstairs.nl

Publicatiedatum: