Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cotap blikt terug op succesvolle InCotap dealerdagen

Net als vorig jaar organiseerde Cotap ook dit jaar weer de InCotap Dealerdagen. In de afgelopen weken bezochten meer dan 1000 relaties uit de woning- en projectensector het distributiecentrum in Zwolle. Dit evenement bood een unieke gelegenheid om kennis te maken met duurzame innovaties, nieuwe collecties en Cotap Academy, het eigen trainingscentrum van Cotap. Ook dit jaar stond duurzaamheid centraal, met onder andere de introductie van de EVC-collectie en de uitbreiding van het Vloerretour-programma. Daarnaast zijn ook de bestaande collecties verrijkt met hoogwaardige producten en wordt de collectie uitgebreid met een aanbod van unieke wandpanelen, geheel volgens de laatste trends.



Van Vloerretourafval naar eindproduct
Naast duurzaamheid richt Cotap zich ook sterk op innovatieve producten en diensten. De nieuwste toevoeging is de duurzame EVC-collectie. Met EVC (Ecologisch Vloeren Composiet) zet Cotap een grote stap richting circulaire vloeren. Deze EVC-vloeren combineren de voordelen van traditionele pvc-vloeren, zoals stijlvolle designs, robuuste eigenschappen en eenvoudige installatie, met duurzaamheid. Wat de EVC-vloer uniek maakt, is dat hij voor meer dan 50% bestaat uit gerecycled pvc afkomstig uit Cotap's eigen Vloerretour-programma. Hierdoor zijn deze EVC-vloeren voorzien van het GRS-certificaat (Global Recycled Standard).



Vloerretour zet volgende stap in duurzaamheid
Meer dan 650 dealers zijn inmiddels aangesloten bij het Vloerretour-programma. Samen met Cotap hebben zij al meer dan 2 miljoen kilo aan pvc-resten gerecycled. Tijdens de InCotap Dealerdagen lag de focus op de uitbreiding van het Vloerretour-programma met twee nieuwe productgroepen: laminaat en vinyl. Vanaf nu kunnen ook snijresten van deze materialen worden ingezameld en gerecycled tot nieuwe grondstoffen. Op deze manier werkt Cotap, samen met haar dealers, toe naar een duurzame wereld zonder afval.



Cotap Academy versterkt het vakmanschap Bij Cotap Academy kunnen professionals terecht voor verschillende vakgerichte trainingen, waarin theorie en praktijk worden gecombineerd. Deze trainingen worden verzorgd door vakspecialisten, die hun kennis en vaardigheden delen om het vakmanschap binnen de branche naar een hoger niveau te tillen. Nu bleek dat er vanuit de markt behoefte was aan een breder trainingsaanbod. Daarom kregen relaties tijdens de InCotap Dealerdagen de kans om kennis te maken met nieuwe trainingen én te profiteren van een speciale beursactie.

Meer informatie:
Cotap
Oosterbrugstraat 27
8281 BT Genemuiden
+31 (0)38 385 1515
www.cotap.nl

Publicatiedatum: