Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoreportage Destination Design

Van 15 tot en met 17 september vond het Destination Design event plaats in Het Klokgebouw te Eindhoven. Het was volgens de initiatiefnemers Hans Filippini en Marieke van den Berg een inspirerende ontdekkingsreis met verrijkende ontmoetingen. Meer dan vijftig Nederlandse en internationale designmerken, gekozen vanwege hun innovatie en creativiteit, maakten deel uit van het evenement. Thema voor deze editie was 'Exploring New Horizons'.

De inrichting en uitstraling van de vier beurshallen werd ontworpen door Studio La Bolleur. Met het design van deze editie omarmden ze de industriële schoonheid van Het Klokgebouw, dat een rijke historie kent. De hallen werden kleurrijk ingedeeld, met gekleurde scheidingswanden tussen de exposanten. ''Het is voor de tweede keer dat Destination Design op deze locatie georganiseerd wordt. Dan wil je de bezoekers toch inspireren en met verrassend nieuwe aspecten komen. Hierdoor hebben we voor nieuwe art directors gekozen die dit event op een nieuwe manier neer hebben gezet,'' aldus Hans Filippini.

Door zowel de bezoekers als de exposanten werd enthousiast op het event gereageerd. ''Het voelt 'cosy' en het is overzichtelijk opgezet. Alles bij elkaar en iedereen dezelfde grootte qua stand, zodat er geen concurrentie op dat gebied plaatsvindt. Ook was het fijn dat er meerdere eet- en drinkgelegenheden waren gecreëerd in elke hal.''


Initiatiefnemers Hans Filippini en Marieke van den Berg. Bekijk hier alle foto's!

Geen schrijfbeurs
''Qua handel was het geen schrijfbeurs,'' aldus de exposanten. ''Het ging vooral om het netwerken, inspiratie opdoen en het tonen van de nieuwe of juist bestaande modellen in een net wat ander jasje. Als die er waren, want veel van de bedrijven had de collecties al in Milaan, Keulen of elders gepresenteerd. Wat opviel waren de klassiekers die door de designmerken in nieuwe, eigentijdse jasjes werden getoond. Ook uiteraard de felle kleuren die terugkwamen in zowel de stoffen, vloerkleden, maar ook de beurswanden. De kleur bordeaux / donkerrood werd het meest gespot, en is, net als in de fashion wereld, de trendkleur voor de komende winter. Ook de bouclé stoffen zijn nog niet weg te denken en volgens veel exposanten nog steeds erg in trek bij de consumenten. Tot slot komt het aluminium in bijvoorbeeld tafelframes en stoelpoten weer helemaal terug.''

Zondag was het een rustige dag, mede door het warme weer in Nederland. Maandag was het volgens iedereen heel erg druk, en dinsdag liep het vooral in de ochtend ook nog goed door.

Bekijk hier de foto's van Destination Design 2024