Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Opvallend: Emma trekt zich compleet terug uit dit Scandinavische land

Emma – The Sleep Company, het Duitse matrassenlabel, heeft besloten zijn activiteiten te staken in een specifiek Scandinavisch land als onderdeel van een grootschalige herstructurering. Per 1 september 2024 zal Emma niet langer actief zijn op de Zweedse markt, ondanks een aanzienlijke omzetgroei van 13% en een jaaromzet van bijna 11 miljard Zweedse kronen in 2023. Dit markeerde naar eigen zeggen het zesde opeenvolgende winstgevende jaar voor het bedrijf, maar dit was niet genoeg om de uitdagingen op de Zweedse markt het hoofd te bieden.



Als gevolg van deze herstructurering zullen wereldwijd ongeveer 200 werknemers, zo'n 18% van de totale personeelsbezetting, hun baan verliezen. De sluiting van de webshop in Zweden komt na een poging van het bedrijf om zijn assortiment uit te breiden en nieuwe systemen te implementeren. Deze transitie verliep echter complexer dan verwacht, wat leidde tot operationele problemen. Dit alles vond plaats tegen de achtergrond van een economische recessie, wat de situatie voor Emma nog moeilijker maakte.

Ondanks de aanvankelijke groei en investeringen in nieuwe systemen om verdere uitbreiding te ondersteunen, bleken de marktomstandigheden minder gunstig. De wereldwijde economische onzekerheid en de impact daarvan op e-commerce en de woning- en interieurmarkt hebben Emma uiteindelijk gedwongen de handdoek op de Zweedse markt te gooien. CEO's Manuel Müller en Dennis Schmoltzi erkennen dat de geplande groei en uitbreiding werden belemmerd door de economische situatie en onverwachte operationele uitdagingen.

Meer informatie:
Emma – The Sleep Company
www.emma.se

Publicatiedatum: