Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Advertorial

Een zeecontainer als huis

Wanneer je een dagje in de haven van Rotterdam bent valt het op dat je veel schepen ziet die afgeladen vol zitten met zeecontainers. Allerlei spullen uit het buitenland vinden na inklaring bij de douane hun thuis bij miljoenen bedrijven en huishoudens in Nederland. Vrijwel alle goederen worden geïmporteerd in zeecontainers en dat is niet zonder reden. Onder normale omstandigheden overleven spullen de lange reis onbeschadigd omdat de containers enorm robuust, wind- en waterdicht zijn. Een zeecontainer is gemaakt om lading te beschermen tegen weersinvloeden en ongedierte. Opslagcontainer huren

Nu kun je denken dat het gebruik van dit soort containers alleen is voorbehouden aan grote multinationals en andere bedrijven die internationaal zaken doen. Toch niet. Wist je dat een opslagcontainer huren ook voor jou mogelijk is? Er zijn voorbeelden te noemen van situaties waarin jij een container voor opslag nodig kunt hebben. Stel je voor dat je een dure klassieke auto hebt gekocht. Eentje die alleen de Californische zon gewend is en niet het Hollandse weer. Je zoekt een garage of loods waar je de auto droog kunt stallen. Helaas is er zo snel niets te vinden. Maar je wilt je kostbare auto ook niet buiten laten staan. Totdat je een stalling voor je klassieker hebt gevonden huur je simpelweg een dichte container voor opslag.

Woning van zeecontainer
Een opslagcontainer huren is zo geregeld. Je weet natuurlijk al ruim van tevoren wanneer een auto wordt afgeleverd. Maar als de nood aan de man is kun je de container al binnen een halve week bij je laten bezorgen. En heb je andere spullen die wind- en waterdicht opgeslagen moeten worden? De auto is een voorbeeld, maar je kunt zelf misschien al bedenken wat je veilig wilt bewaren, op een afgesloten plek. Of er zelf in gaan wonen! Je hebt vast wel eens gehoord dat mensen gehuisvest worden in containerwoningen. Deze zeecontainer als huis voldoet aan alle eisen die de wet stelt om als woning aangemerkt te worden. Dat geeft al duidelijk de kwaliteit van een zeecontainer weer. Een zeecontainer woning is een prima tijdelijke oplossing voor de schrijnende woningnood.

Zeecontainer verbouwen tot woning
De huizenmarkt is op hol geslagen. Tegelijk gaat het bouwen van voldoende woningen op halve kracht door allerlei wetten, regels en discussies in de politiek. Mensen moeten het qua huisvesting zelf maar uitzoeken. Intrekken bij vrienden of familie gaat niet altijd, of voor een zeer beperkte periode. Een container woning bouwen helpt je hier uit de brand. Je hebt dan in ieder geval een robuust dak boven je hoofd. Je kunt dan vanaf dit punt zonder al te veel stress op zoek naar een geschikt huis.

Meerdere zeecontainers nodig?
Heb je door omstandigheden meer dan tien zeecontainers nodig? Bijvoorbeeld om meerdere mensen te huisvesten? Vraag informatie aan en onderzoek je mogelijkheden. Of heb je iets speciaals? De kostbare inboedel van je bedrijf? Er is zeker een zeecontainer die past bij jouw wensen. De containers zijn modulair dus gemakkelijke stapelbaar. Handig als je op je terrein niet zo veel ruimte hebt in de lengte of breedte, maar wel in de hoogte.

Publicatiedatum: