Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Roche Bobois ziet omzet met 7,8 procent dalen

Roche Bobois SA, wereldwijd marktleider in hoogwaardige woninginrichting en Franse Art de Vivre, heeft haar tussentijdse resultaten voor 2024 bekendgemaakt. De Raad van Bestuur heeft de jaarrekening goedgekeurd op 9 september 2024. Beperkte controleprocedures zijn aan de gang en het verslag van de commissaris is in voorbereiding.


Foto: Roche Bobois.

In een uitdagende markt voor meubilair rapporteerde Roche Bobois een omzet van 204,4 miljoen euro, een daling van 7,8% tegen actuele wisselkoersen. Een leveringsvertraging van 5 miljoen euro, te wijten aan logistieke problemen met een leverancier in Italië, beïnvloedde de omzet.

De EBITDA bedroeg 36,6 miljoen euro (-26,6% vs. H1 2023), met een marge van 17,9%. De bedrijfskosten bleven onder controle en compenseerden de lagere geleverde volumes en de uitbreiding van het aantal rechtstreeks uitgebate winkels, die geleidelijk aan winstgevender worden.

De Groep behield een sterke financiële positie, met een kasstroom van €36,6 miljoen en een vrije kasstroom van €13,7 miljoen op 30 juni 2024. De beschikbare geldmiddelen bleven stabiel op €65,5 miljoen.

De retailomzet in de rechtstreeks geëxploiteerde winkels bedroeg eind augustus 2024 in totaal €236,7 miljoen, ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar. De totale retailomzet (inclusief franchisewinkels) bedroeg €385,2 miljoen, een daling van 3,5%.

Voor 2024 mikt de Groep op een jaaromzet van ongeveer €418 miljoen, met een verwachte daling van de EBITDA met 15-20% ten opzichte van 2023.

Meer informatie:
Roche Bobois
www.roche-bobois.com

Publicatiedatum: