Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlander ontwikkelt 'lopende' tafel

Een tafel die je pilsje en snacks tijdens het gamen of het voetbal kijken naar je toe brengt. Dat klinkt als een droom, maar een Nederlandse programmeur en timmerman heeft er nu echt eentje gebouwd. Dat meldt Bright.nl.



Giliam de Carpentier, een programmeur bij de Nederlandse game-ontwikkelaar Guerrilla Games, bekend van de Horizon-games, heeft een uniek project gerealiseerd: de Carpentopod. Dit is een houten bamboetafel met twaalf krabachtige poten, aangedreven door software die De Carpentier in 2008 ontwikkelde voor lopende mechanismen. De tafel, die bediend wordt met een draadloze PC-joystick gebaseerd op de Nintendo Wii Nunchuck-controller, kan tot vijftien minuten rondlopen dankzij twee V24-motoren en een LiPo-batterij. Hoewel de Carpentopod een opvallende verschijning is, is deze vanwege zijn ontwerp alleen geschikt voor vlakke, gladde vloeren binnenshuis. Voor de doe-het-zelvers onder ons: De Carpentier heeft de blauwdrukken van het potensysteem online beschikbaar gesteld, zodat iedereen die geïnteresseerd is, de tafel zelf kan nabouwen.

Lees hier zijn blog.

Publicatiedatum: