Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mijlpaal voor retailketen Dille&Kamille

Afgelopen zaterdag opende Dille&Kamille de vijftigste vestiging aan de Markt in Gouda. Dit alles in het jaar dat de retailketen 50 jaar bestaan. "Gouda is een symbolische plek. Op een steenworp afstand in Bergambacht bedacht oprichter Freek Kamerling zijn unieke concept rondom zijn filosofie van natuurlijke eenvoud. We zijn eindelijk geland vlakbij de plek waar we zijn ontstaan. De cirkel is rond", stelt directeur Hans Geels.



Winkelketen Dille & Kamille heeft 14 september haar vijftigste winkel geopend op Markt 46 in Gouda. Het is een extra feestelijk moment, omdat de opening precies op vijftigste jubileumdatum van het in 1974 opgerichte Nederlandse familiebedrijf plaatsvindt. Vijftig 50-jarige Dille & Kamille liefhebbers waren bij de opening aanwezig, waarna zij een rondleiding in de winkel kregen, genoten van heerlijk verse stroopwafels en een goodiebag ontvingen. Algemeen directeur Hans Geels en Wethouder Thierry van Vugt openden de winkel samen met een 50-jarige bezoeker.

Gouda, een echte Dille-stad
Met de opening van deze vijftigste winkel zet Dille & Kamille de uitbreiding voort. "Regelmatig vragen we aan onze klanten en volgers waar ze graag een nieuwe Dille & Kamille winkel willen zien. Gouda staat al lange tijd consequent in de top-3 van de antwoorden. Dat we op deze plek de vijftigste winkel openen is bijzonder omdat hier vlakbij, in Bergambacht, onze oprichter Freek Kamerling vijftig jaar geleden het concept Dille & Kamille bedacht." aldus algemeen directeur Hans Geels. De winkel is gelegen aan de markt in het historische centrum. Een trekpleister voor velen door zowel het monumentale stadhuis als de bekende Goudse kaasmarkt.

Natuurlijke materialen
De nieuwe winkel heeft een verkoopvloeroppervlak van ca. 230 m2. Klanten vinden hier een groot aanbod voor huis, tuin en keuken: van kook- en bakgerei, servies, thee en kruiden, tot milieuvriendelijke schoonmaakspullen, binnen- en buitenplanten en van alles voor de tuin. Maar ook afwisselende seizoenscollecties, zoals voor kerst later dit jaar. Het assortiment onderscheidt zich door aantrekkelijke, tijdloze en herkenbare vormgeving, waarbij Dille & Kamille bij voorkeur kiest voor natuurlijke, duurzame materialen.

Familiebedrijf met een missie
Dille & Kamille wil meer zijn dan 'gewoon' een fijne winkel. "Onze oprichter Freek Kamerling had bij de oprichting een duidelijk ideaal: natuurlijke eenvoud als tegenreactie op de opkomende wegwerpmaatschappij en een sterk toenemend individualisme," vertelt Geels. "Met Dille & Kamille wilde hij terug naar de menselijke maat. Hij wilde mensen verbinden en inspireren om te genieten van 'het kleine' en alledaagse."

Vijftig jaar later is deze missie onveranderd gebleven. Dille & Kamille streeft ernaar om mensen te inspireren om bewust te genieten en met aandacht te leven. Dat gebeurt uiteraard met het assortiment, maar bijvoorbeeld ook met tips en recepten.

Duurzaam verbouwd
De nieuwe winkel is gevestigd aan het centrale marktplein. Een levendige plek aan het begin van een winkelstraat, waar rond 1920 twee vervallen panden herbouwd zijn tot het huidige pand. Zoals je van Dille & Kamille mag verwachten, is het pand duurzaam verbouwd, met gebruik van o.a. FSC/PEFC hout, duurzame verf, bio-based isolatiemateriaal en LED-verlichting. Ook is er veel hergebruikt, waaronder de opslag-, kantoor- en personeelsruimte.

Meer informatie:
Dille en Kamille
www.dille-kamille.nl

Publicatiedatum: