Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Het doel van Artisan Lines is duidelijk

'Puristische elegantie, uniek vakmanschap en hoogwaardige materialen', dit zijn de handelsmerken van Duravit's Artisan Lines. Het doel van Artisan Lines is duidelijk: het ontwerp moet uitzonderlijk, eigentijds en toch tijdloos zijn. Om dit te bereiken vertrouwt Duravit op de expertise van gerenommeerde ontwerpers. De Artisan Lines combineren de kenmerkende designtaal van Duravit met de persoonlijke signatuur van Philippe Starck, Christian Werner en Antonio Bullo.



Internationale ontwerpers
Duravit werkte samen met Sebastian Herkner voor de Zencha-serie. Geïnspireerd door traditionele Japanse rituelen doet de bijzondere vorm van de aanrechtwastafels denken aan een theeceremonie. De nieuwste aanwinst is de gerenommeerde Italiaanse architect Antonio Citterio met zijn badkamerserie Aurena, geïnspireerd op de gulden snede, in een moderne industriële stijl.

Innovatieve materialen
Innovatieve ontwerpen gaan hand in hand met innovatieve materialen. Het speciale keramiek DuraCeram, gepatenteerd door Duravit, maakt dunnere wanddiktes mogelijk dan conventioneel badkamerkeramiek, met de hoogst mogelijke kwaliteit, robuustheid en onderhoudsgemak - materiaaleigenschappen die worden gebruikt in de Bento Starck Box-serie van Philippe Starck. Geïnspireerd door de gelijknamige Japanse lunchbox, is de wastafel op intelligente wijze gescheiden in natte en droge ruimtes. Dankzij de dunne wanddikte van DuraCeram ontstaat een bijzonder designstatement.

Bovendien overtuigt het hightech materiaal DuroCast door zijn hoogwaardige, matte, fluweelachtige oppervlak, dat overtuigt door zijn warme, zachte gevoel. Vervaardigd via het mineraalgietproces kunnen bijzonder complexe designelementen en een breed scala aan kleur- en structuurvarianten worden gecreëerd. De wastafels uit de Vitrium-serie van Christian Werner zijn van dit materiaal gemaakt. De geometrische vorm oogt licht en delicaat en onderstreept zo de totaalcompositie van de bijpassende Vitrium-meubels.



Ook in Nederland zijn/worden een aantal nieuwe Artisan showrooms geopend. Deze showrooms bieden klanten de mogelijkheid om de materialen en ontwerpen van dichtbij te ervaren.

Meer informatie:
Duravit
www.duravit.nl

Publicatiedatum: