Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

TIME benoemt retailketen met Scandinavische roots tot een van de beste bedrijven ter wereld

Het Amerikaanse TIME Magazine beoordeelt jaarlijks de grootste bedrijven ter wereld voor de ranglijst 'World's Best Companies'. Daarbij wordt gekeken naar drie onderdelen: medewerkerstevredenheid, omzetgroei en duurzaamheid. Op een schaal van 1 tot 100 behaalde een retailketen met Scandinavische roots een score van 79,65, goed voor een plek tussen de 1000 beste bedrijven van 2024.

Door deze scoren is Jysk opgenomen in de lijst van beste bedrijven ter wereld in 2024. "We zijn ontzettend trots op deze erkenning van TIME. Dit bewijst opnieuw dat we ons bedrijf op een sociaal verantwoorde manier laten groeien, met de focus op het werkplezier, de betrokkenheid en het welzijn van onze medewerkers. Het is voor ons erg belangrijk dat iedereen bij Jysk zichzelf kan zijn en tegelijkertijd een succesvolle carrière kan opbouwen. De erkenning van TIME toont aan dat we op de goede weg zijn", aldus Jan Verhoek, Executive Vice President HR bij Jysk.



Gemotiveerde medewerkers
Jysk werd al twee keer uitgeroepen tot een van de beste werkgevers ter wereld door het Amerikaanse magazine Forbes, waarbij 170.000 werknemers in meer dan 50 landen hun multinationale werkgevers beoordelen. Op basis van deze enquête wordt een lijst samengesteld van de 700 beste werkgevers ter wereld.

Interne onderzoeken van Jysk sluiten aan bij de resultaten van zowel TIME als Forbes. Uit het medewerkerstevredenheidsonderzoek van januari 2024 blijkt dat medewerkers gemotiveerder, meer tevreden en loyaler zijn dan gemiddeld in de markt. 97 procent van de medewerkers uit winkels, kantoren en distributiecentra nam deel aan het onderzoek.

Over het onderzoek van TIME
Het onderzoek van TIME richt zich op bedrijven die in 2023 of het laatste beschikbare financiële jaar minimaal 100 miljoen dollar aan omzet genereerden

  • Medewerkerstevredenheid werd gemeten op basis van wereldwijd onderzoek onder meer dan 170.000 medewerkers van internationale bedrijven in meer dan 50 landen.
  • Nadat de bedrijven met bovengemiddelde tevredenheid waren geïdentificeerd, is de omzetgroei beoordeeld aan de hand van data van Statista over de laatste drie jaar.
  • Ten slotte zijn bedrijven die bovengemiddeld presteerden op het gebied van medewerkerstevredenheid en omzetgroei beoordeeld op verschillende duurzaamheidscriteria (ESG).

De scores op alle drie de onderdelen, die elk even zwaar meetellen, zijn samengevoegd om de eindscore van maximaal 100 punten te bepalen. De bedrijven met de hoogste score zijn door TIME uitgeroepen tot de beste bedrijven ter wereld in 2024.

Meer informatie:
Jysk
www.jysk.nl

Publicatiedatum: