Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

KvK helpt MKB'ers aan een passende financiering

Op dinsdag 10 september is het rapport 'Aanbevelingen ter verbetering van de MKB-Financiering tot € 1 miljoen' van Menno Snel, gezant MKB- financiering, overhandigd aan minister Dirk Beljaarts van Economische Zaken. Dit rapport richt zich op het optimaliseren van de financieringsmarkt voor MKB-bedrijven met een vermogensbehoefte tot € 1 miljoen. De Kamer van Koophandel (KVK) gaat hierin een sleutelrol spelen.



Met het ministerie van Economische Zaken als opdrachtgever en in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), Stichting MKB Financiering (SMF) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), gaat KVK als een onafhankelijke gids MKB-ondernemers helpen bij het vinden van de best passende financiering. Via de 'financieringshub' zal KVK ondernemers van informatie en advies voorzien over verschillende financieringsgerelateerde onderwerpen. Zo wordt KVK een betrouwbare wegwijzer voor ondernemers die op zoek zijn naar passende kredietverleners en financieringsadviseurs.

Rodrique Engering, lid van de Raad van Bestuur van KVK: "KVK is trots de financieringshub te mogen realiseren in opdracht van het ministerie van Economische Zaken. Deze toevoeging sluit perfect aan bij onze wettelijke taak om ondernemers te informeren en te ondersteunen. We zijn ervan overtuigd dat onze aanpak de oriëntatie- en aanvraagprocessen zal verbeteren, waardoor ondernemers eenvoudiger en sneller toegang krijgen tot passende financieringsmogelijkheden."

Lees het gehele rapport 'Aanbevelingen ter verbetering van de MKB-Financiering tot € 1 mln'.

Publicatiedatum: