Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Presentatie toekomst ontwerp en nieuwe denkrichtingen

Dit is het programma van Dutch Design Week 2024

Dutch Design Week 2024 (DDW24) presenteert de toekomst van ontwerp en nieuwe denkrichtingen. Van 19 tot 27 oktober verandert designstad Eindhoven in een internationale hub voor nieuwe ideeën en nodige verandering voor een betere toekomst.


De fabriek en werkplaats van Piet Hein Eek in Eindhoven.

Leefomgeving
Teunland 2.0, Teun Zwets | Piet Hein Eek, Strijp-R
Teun Zwets laat innovatieve meubels en installaties zien die gemaakt zijn van hergebruikt afvalmateriaal en biedt een frisse kijk op duurzaam productontwerp.

Secrid Talent Podium | Klokgebouw
Deze tentoonstelling richt de schijnwerpers op getalenteerde productontwerpers die creativiteit gebruiken om de duurzame industrie te veranderen.

Vitale planeet
Cooling down the city, NRE Terrain | Canal
Een innovatieve samenwerking tussen ontwerpers en de natuur om stedelijke hittestress aan te pakken. Ontdek meeslepende speculatieve installaties, waaronder een groene spa rond een nieuw leven ingeblazen eik.

Designing Society | Ketelhuisplein
Designing Society combineert creativiteit, wetenschappelijk inzicht en bedrijfsverantwoordelijkheid om een duurzame, rechtvaardige toekomst voor te stellen.

Digitale toekomst
Poetics of Prompting | MU Hybrid Art House, Strijp-S
Door middel van interactieve projecten en workshops verkent Poetics of Prompting de opkomende 'taal' van de samenwerking tussen AI en mens, waarbij de grenzen tussen techniek en creatief schrijven vervagen.

Pokka: An Extraordinary Creature Made of Chrome | Koelhuis
Duik in de wereld van Pokka en denk na over de evoluerende aard van menselijke verbinding in ons digitale tijdperk - een digitaal verhaal over oprechte empathie en verbinding.

Gezondheid en welzijn
Processing the Unprocessed | Sectie-C
Deze speculatieve installatie nodigt bezoekers uit om de helende reis te ervaren door middel van interactieve, zintuiglijke ervaringen, die diepe zelfreflectie en emotionele betrokkenheid aanmoedigen.

Sharing Bloemfontein | Other
Een social design wandeltentoonstelling over mensen, herinneringen en microklimaten in Doornakkers.

Gelijkwaardige samenleving
Trilix Bamboo Pavilion | Ketelhuisplein
Het Trilix Bamboe Paviljoen is een milieuvriendelijk architectonisch hoogstandje dat de mogelijkheden van bamboe demonstreert in duurzaam stadsontwerp.

Temple of Peace | Ketelhuisplein
Een krachtige artistieke installatie die 80 unieke vlaggen samenbrengt, ontworpen door teams van afgestudeerde ontwerpers, kunstenaars en vluchtelingen, die nieuwe verhalen over vrede symboliseren.

Meer informatie:
Dutch Design Week 2024 (DDW24)
www.ddw.nl

Publicatiedatum: